Laserklinikk må betale 400.000 for ulovlig markedsføring

Laserklinikken Anne Harila UK og innehaveren får 400.000 kroner i tvangsmulkt for ikke å ha fulgt opp Markedsrådets vedtak om å endre markedsføringen av sine behandlinger.

BRUDD: Forbrukerombud Gry Nergård sier at bruddet er alvorlig.
Publisert: Publisert:

Klinikken får en tvangsmulkt på 300.000 kroner, mens innehaver Anne Harila får en personlig tvangsmulkt på 100.000 kroner, opplyser Forbrukerombudet.

– Det er alvorlig og svært beklagelig at Harila fortsatt bryter loven etter at hun har blitt pålagt å stanse markedsføringen, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Ifølge alternativloven skal det kun gis en nøktern og saklig beskrivelse av virksomheten, og det skal ikke hevdes at behandlingsformer har virkning mot konkrete sykdommer eller lidelser. I desember 2014 fattet Markedsrådet vedtak om å forby klinikken å bruke formuleringer som; «Brannskader behandles med fraksjonell laser, dette er en behandlingsform som tilbys av oss» og «Laser er brukt i mere enn 30 år mot pollenallergi, og har ingen bivirkninger».

– Det er ikke en påstand så lenge du kan vise til vitenskap, sier Harila til NRK. Hun vil gå til sak mot Forbrukerombudet for å slippe boten.

Harila holder til i Sandvika i Bærum, men har startet tre andre klinikker i Norge.

Les også

Ekspert på merkevarer om potetgullsaken: – De blir offer for sin suksess

Les også

Norsk Petter Smart-duo kan gjøre om ørken til matjord på syv timer

Les også

Fra pølseselger til salgssjef: – Jeg skulle lest mer ledelseslitteratur da jeg fikk personalansvar

Publisert: