Reiseekspertene: - Dette ville jeg brukt feriepengene på

Har du mulighet til å bruke feriepengene på nettopp ferie? Sjekk hva reiseekspertene hadde gjort hvis de kunne bruke pengene på realisering av reisedrømmer.

Møte kjendiser? Hvis du vil bo på et flott hotell anbefaler Raymond Haase et av de gamle hotellene du kan finne ved sjøene i Nord-Italia. Her fra Sirmione ved Gardasjøen.
  • Tuva Bønke Grønning
Publisert:

Ferieluksus. I disse dager tikker feriepengene inn for Ola og Kari Nordmann. Å betale ned gjeld, betale ned boliglånet eller spare til bolig er ofte gode råd om hva du bør bruke pengene til.

Les også:Nå kommer feriepengene

Har du imidlertid mulighet til å bruke feriepengene på andre ting, er det mye spennende å velge i.

Kanskje har du fått igjen på skatten også og har mulighet til å skeie ut litt i år?

Her er reiseekspertenes luksustips:

Eksklusivt: - På Airbnb og Wimdu kan du kanskje finne en flott leilighet i Chelsea i London? Slå ut håret litt og bo eksklusivt i et fint nabolag, sier Helge Baardseth i Vagabond.

Oppgrader ferien. - Kunne jeg brukt feriepengene på hva jeg ville hadde jeg booket meg en tur til Østen på businessklasse, sier Helge Baardseth, redaktør i reisemagasinet Vagabond.

Han påpeker at Air France har tilbud på dette nå, og at det vil koste deg rundt 10.000 mer enn enn vanlig billett. Det mener han det er verdt hvis du har muligheten.

- Det hadde vært deilig å både komme både ut og hjem i god form, og ikke minst gjør det noe med hele reiseopplevelsen, sier han.

Vil ha luksusbil: Helge Baardseth, redaktør og reiseekspert i reisemagasinet Vagabond.

Har du planer om å reise til en storby i ferien kan du lett oppgradere boformen hvis du ønsker. De fleste av oss har ikke ubegrenset med ferie og vil kanskje ikke reise langt av sted over lengre tid. Da kan du i stedet gå opp i kvaliteten, synes Baardseth.

Han trekker frem nettsider som Airbnb og Wimdu hvor privatpersoner legger ut leilighetene sine til leie.

- Du kan finne gode tilbud på litt dyrere leiligheter. Skal du til London kan du kanskje finne en flott leilighet i Chelsea? Slå ut håret litt og bo eksklusivt i et fint nabolag i Barcelona, Paris, London - hvor du vil, sier han.

Leie veteranbil? Mange velger å leie bil når de reiser på ferie, for å se mer og være mer fleksibel. Hvorfor ikke oppgradere leiebilen også, hvis du har mulighet?

- Med et normalt budsjett ville du kanskje leid deg en Ford Focus, men hvorfor ikke gå for en litt annen kjøreopplevelse? spør Baardseth.

Igjen trekker han frem England som reisemål:

- Jeg ville valgt å reise billig til Stansted utenfor London, leid meg en gammel Jaguar eller Austin Healy og blitt med på en arrangert fem-seks dagers tur hvor du kjører fra tettsted til tettsted, sier han.

Han trekker blant annet frem selskapene Great Escape og The Classic Car Hire Company som gode alternativer.

Eksklusive tropiske øyer. Raymond Haase er butikksjef i reisebutikken Nomaden i Oslo. Han menet at hvis du har mye feriepenger du kan bruke, så bør du vurdere å gripe sjansen til å oppsøke noen av de mer eksotiske og dyrere destinasjonene.

Vil reise langt: Raymond Haase er butikksjef på Nomaden i Oslo. Han reiser heller lenger av sted enn å oppgradere.

Han trekker frem øyer i Stillehavet og Karibien som Maldivene, Seychellene, Tahiti, Bora Bora, Martinique eller Curacao.

- I Karibien er de minste øyene de dyreste. Mange har råd til å besøke Dominikanske Republikk, men øyer som Martinique eller Curacao er veldig eksklusive.

Selv hadde den reiseglade butikksjefen valgt litt annerledes.

- Hadde jeg hatt en feit feriepengebunke som jeg kunne bruke til realisering av reisedrømmer hadde jeg dratt på safari. Jeg ville bodd i en lodge ved et vannhull i Afrika et sted til 10.000-20.000 kroner natta.

God mat og vin. Sommermånedene er optimale for reising i Europa, og mange nordmenn velger Middelhavet i sommerferien. Haase trekker imidlertid frem Albania og Nord-Portugal som flotte reisemål i Europa i sommer.

Topptur? Har du lyst til å gjøre noe annerledes kan du kanskje dra på topptur til Kilimanjaro, anbefaler Raymond Haase hos Nomaden. Slike turer koster mellom 30.000 og 150.000 kroner, forteller han.

- Albania er et flott land med spennende fjell hvor du ikke møter på en eneste turist. De har overraskende god mat og hyggelig service. Rett og slett et av de hyggeligste stedene jeg har vært de siste årene, sier han.

I Nord-Portugal kan du være heldig å få to uker med flotte sommertemperaturer og blå himmel, men du kan også risikere å få en del regn inn fra Atlanterhavet. Det er ikke så farlig, synes Haase.

- Det er sinnssykt vakkert der. Du kan meske deg i god mat og gode viner eller sykle fra vingård til vingård.

Bli med på ekspedisjon. Er du eventyrlysten og har lyst til å bruke pengene på noe litt utenom det vanlige, anbefaler Haase å bli med på en spennende ekspedisjon.

Da kan du kanskje møte på denne karen ved Como-sjøen?

- Du kan gå på ski over Grønland, dra på topptur til Kilimanjaro, Elbrus eller Acconcagua. Dette er turer som koster mellom alt fra 30.000 og 150.000 kroner, sier han.

Selv har Haase en tendens til å heller reise lenger av sted fremfor å oppgradere hvis han får mer penger å rutte med. Men har du virkelig lyst å bo flott anbefaler han å sjekke inn på et av de gamle hotellene du finner ved sjøene i Nord-Italia, som ved Gardasjøen.

- Mange av hotellene er 150 år gamle og som tatt ut av en Agatha Christie-bok. Der kan du fort støte på George Clooney og andre kjendiser. Du kan også sjekke inn på et av de flotteste hotellrommene i Venezia til 10.000-15.000 kroner natta, det er også en opplevelse.

Ellers trekker Haase frem Capri, Sardinia og Sicilia, som har flust av gamle, eksklusive og overdådige «marmorhoteller».

- Har du muligheten er det gøy å se disse.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Valuta

Flere artikler

  1. Her er appene du bør laste ned før ferien

  2. Tre av ti nordmenn ønsker å reise på ferie alene

  3. Slik kan du spare mye penger på bolig i ferien

  4. Slik gifter du deg billigst og best i utlandet

  5. Betalt innhold

    Nettet snører seg sammen rundt Airbnb