Jaguar på flyttefot: - Blir ett av landets kuleste bilhus

Etter 25 år i de samme lokalene på Grünerløkka er luksusbilhuset Jaguar Norge på flyttefot.

LUKSUSBILHUS: Konowsgate 67B blir butikk, showroom og verksted for Jaguar, Land Rover, Morgan og Aston Martin. Bygget eies av Stor-Oslo Eiendom, som nå vil starte renovering av bygget.
 • Torgeir Hågøy
  - Estate Nyheter
Publisert: Publisert:

- Bakgrunnen for at vi har valgt å flytte er at vi i november i fjor ble Land Rover-forhandler. Med dem på laget, og med fremtidige modeller både fra dem og de andre av våre merker, så forventer vi en økning i volumet og da trenger vi mer plass, sier administrerende direktør i Insignia, Thomas Øvreseth.

Dobler antall kvadratmeter
Jaguar Norge AS har representert Jaguar i over 30 år, både som importør og forhandler. Da Land Rover kom med i porteføljen vinteren 2012, ble selskapsnavnet endret fra Jaguar Norge til Insignia. Selskapet selger i dag bilmerker som Jaguar, Land Rover, Aston Martin og Morgan.

Siden 1988 har selskapet holdt til i Sofienberggata på Grünerløkka, men nå har de altså bestemt seg for å flytte. Fra juli/august neste år vil bilhuset ha tilholdssted i Konows gate.

- Lokalene vi har i dag er på rundt 3750 kvadratmeter. I de nye lokalene, som er over to plan, får vi rundt 7200 kvadratmeter. Vi har ikke behov for alt selv og vil derfor fremleie 1500 kvadratmeter, sier Øvreseth.

Les også: Vil ha bil, ikke møbler

Les også: Slik sparer Bertel O. Steen 100 millioner

Les også: Finstadgården i Sandvika kan bli historie

3300 kvadratmeter
For bilhuset er dette en voldsom satsing og ikke noe de hopper på uten å ha tenkt skikkelig gjennom det.

- Vi har vurdert en flytting over flere år. Med Land Rover med på laget var imidlertid tiden moden. Ambisjonen vår er å skape en stor og litt annerledes bilforretning. Vi ønsker å knytte oss opp med bilrelaterte virksomheter, slik at vi skaper et bilhus, sier Øvreseth.

Aktuelle kandidater som han ser for seg er et selskap som driver med rutereparasjoner, verksted, bilpleie og dekksenter.

- Vi vil også ha et 3300 kvadratmeter stort showroom for nye og brukte biler. Samlet blir dette et av landets kuleste bilhus, sier Øvreseth.

Les også: Vil være midt i trafikken

Les også: Bilsnobberi gir Storebrand-ledighet

Tror det løsner
Bygget i Konow gate 67b eies av Stor-Oslo Eiendom. De kjøpte og tilrettela den gamle postgarasjen som tidligere ble benyttet til postens biler og servicefunksjoner.

Bygget, som er på 19.300 kvadratmeter, skal nå utvikles etter leietakernes spesifikasjoner.

- Situasjonen for bygget er at det meste av lokalene er utleid på kortere kontrakter på seks måneder til en rekke mindre leietakere. Vi jobber nå for å få på plass noen større leietakere, sier Casper Mathiesen, næringsmegler hos CBRE.

Les også: Birger N. Haug vil bygge kjempeanlegg

Les også: Møllergruppen kjøpte Skøyen-tomt

Den første nye leietakeren er altså Insignia, og Mathiesen tror at det med de på plass også vil løsne for resten av kontorlokalene.

- Interessen har vært god, men ingen har turt å ta det første skrittet. Vi tror imidlertid at det løsner nå. Andre kvartal neste år vil vi begynne med å renovere fasaden av bygget. Dette skjer uavhengig av om nye leietakere er på plass, sier Mathiesen.

Les også: Pakistanske bilbrødre ble store i eiendom

Les også: Bilformue inn i eiendom

Hva leieprisene i det nye bygget vil ligge på, avhenger selvfølgelig av hvilke type lokaler man ønsker, men generelt ligger prisene i dette området ifølge Mathiesen på fra 1000 kroner kvadratmeteren.

- Dette er for lager og logistikklokaler. Vil man ha totalrenoverte kontorlokaler blir selvfølgelig prisene en helt annen, sier Mathiesen.

Les også: Stor-Oslo Eiendom satser i Bærum

Les også: - Konvertering av næringsbygg til boliger er ikke for ferskinger

Les flere nyheter om eiendom på Estate Nyheter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom

Flere artikler

 1. Nytt prestisjebygg for Jaguar- og Land-Rover-forhandler

 2. – De vil ha en bil de kan gå ned og si «god morgen» til

 3. Dette er James Bonds nye bil

 4. Betalt innhold

  Tro det eller ei: Dette skal bli framtidens teknologihus

 5. Betalt innhold

  Brennhett marked for næringseiendom i regionen: Kjøp og salg for over 10 milliarder