Hytte ved sjøen har knapt blitt dyrere

Prispresset på sjøhytter i Norge har avtatt. På ett år er prisene opp kun 2,5 prosent.

BESKJEDEN PRISVEKST: Den gjennomsnittlige hytta ved sjøen i Norge er 2,5 prosent dyrere på ett år. Her fra Kragerø.

Foto: Geir Olsen VG
Publisert:,

De som drømmer om egen hytte ved sjøen ble servert noe nedslående tall på denne tiden i fjor. Da meldte Eiendom Norge om frisk prisvekst på 8,5 prosent, og landets hytteeierne kunne gni seg i hendene.

Men det siste året har prisveksten avtatt betydelig, viser ny meglerstatistikk.

Mellom juli 2017 og nå har prisene på sjøhytter i snitt steget med kun 2,5 prosent på landsbasis, viser tallene. Det er ikke langt unna inflasjon og normal lønnsvekst, og i realiteten har dermed ikke sjøhyttene blitt særlig dyrere.

Les også

Ny rapport: Sterk prisvekst i fjellhyttemarkedet

Solgt for 2,4 mill. i snitt

– Det har vært en stabil utvikling i markedet for sjøhytter det siste året, med en moderat prisvekst og mange salg, sier Eiendom Norge-sjef Christian Dreyer i en kommentar.

Snitthytta ved sjøen prises i dag til 2.426.164 kroner.

Det er dog store forskjeller, og på Færder – landets dyreste sjøhyttekommune – må du punge ut 5,2 millioner i snitt, viser tallene. Sjøhyttene er nær like dyre rundt Kristiansand, men betydelig billigere rundt ferskvann i innlandet.

På landsbasis ble det solgt 2.240 fritidsboliger ved sjøen det siste året. Det er en nedgang på to prosent fra året før, men volumet er like fullt høyt i historisk målestokk, forklarer Dreyer.

Les også

Stemningsrapport fra hyttemarkedet: – Vi er lykkelig uvitende om hva som skjer i Oslo

– Kjøperne er selektive

Hyttemegler Gustav Sædberg forteller om sprikende salg og kravstore kjøpere.

– Hyttekjøperne er selektive. De mest attraktive eiendommene er på fastlandet, med bilvei og gode fasiliteter. Her har vi også solgt flere objekter over prisantydning. Men vi har også flere objekter hvor kjøperne holder igjen, sa Sædberg til E24 i forkant av tallslippet.

I innlandet har hyttemegler Anders Bjugstad derimot merket høyere trøkk. Han solgte nylig en hytte beliggende langs Einafjorden for 300.000 kroner over prisantydning, etter at fem personer slengte seg inn i budrunden.

Her kan du lese mer om