If: De fleste bileiere rammet av bilbrann, er dekket av forsikringen

Bileiere rammet av parkeringshusbrannen i Stavanger som har kasko- eller delkaskoforsikring, er dekket av forsikringen sin, opplyser forsikringsselskapet If.

Mange biler er ødelagt etter at det begynte å brenne i et parkeringshus på Stavanger lufthavn Sola.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Publisert:,

Ifølge informasjonssjef i forsikringsselskapet If, Sigmund Clementz, kan de som mister bilen sin i brannen i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn antagelig ta det rolig med tanke på forsikringen.

– Dersom bilen din brenner opp er det dekket av kasko og delkasko. Men dersom du kun har ansvarsforsikring, som er den minste typen, så er bilbrann ikke dekket, sier han til VG, før han legger til at de aller fleste har kasko eller delkasko.

Han anbefaler også de som frykter at bilen er tatt av flammene å vente med å ringe inn med spørsmål til forsikringsselskapet til i morgen tidlig.

– Hvis det du har behov for umiddelbar hjelp til for eksempel leiebil er det bare å ringe nå, legger han til.

Forsikringsselskapet følger situasjonen tett. Så vidt de kan bedømme, ser det ut til brannen på Sola er en av de største brannene i Norge i nyere tid, dersom det er flere hundre biler som er rammet, skriver NTB.

Mer om brannen i Stavanger:

Bilbrann i parkeringshus ved flyplass: – Hele bygget kan kollapseFilmet brannen fra innsiden: – Ekkel opplevelseVGTV: Fyll fyr i parkeringsanlegget

Les andre saker:

Les på E24+ (for abonnenter)

Børskommentar: Norwegian er rustet for nye MAX-problemer

Les også

Slik har Tesla klart å parkere konkurrentene