Flere forsikrer boliglånet mot arbeidsledighet

Økt ledighet og fall i boligprisene har ført til at langt flere nordmenn enn før forsikrer boliglånet sitt.

FORSIKRER BOLIGLÅN: Usikre tider og nedgang i arbeidsmarkedet har ført til at at flere nordmenn nå forsikrer boliglånet sitt.

Fredrik Varfjell
  • NTB
Publisert: Publisert:

Opplysninger fra SR-Bank og Nordea bekrefter at stadig flere kjøper en såkalt betalingsforsikring. Dette er en forsikring som gjør at man får en utbetaling dersom man blir arbeidsledig eller syk, slik at lånet kan betjenes og man slipper å selge boligen.

– Fra tidlig i vår og til nå har det vært en sterk økning i henvendelser om det vi kaller betalingsforsikring – altså forsikring mot arbeidsledighet, sier kommunikasjonsdirektør Thor-Christian Haugland i SR-Bank til DN.

Rekordhøy ledighet i oktober

Ved inngangen av året var det solgt 200 slike forsikringer, mens det nå er solgt 4000. – Bare den siste måneden er det solgt 700, påpeker Haugland.

– Hos DNB, som foreløpig ikke har en slik forsikring, merker man at etterspørselen øker, sier informasjonsdirektør Even Westerveld.

Det siste året har arbeidsledigheten i Norge økt med 7.900 personer til 80.000 helt ledige. Økningen på 2.100 personer i oktober var den største så langt i år.

Samtidig har boligprisene falt moderat over tid. Tirsdag ble det klart at boligprisene sank med 1,2 prosent i oktober, noe som gjorde årets oktober-måned til en av de svakeste de siste ti årene.

Les også

Hadde Norges råeste boligprisvekst – nå har vinden snudd selv her

Les også

Nav-sjefens fem råd: Slik bør Norge møte den økende arbeidsledighet

Les også

Økonomene frykter at vi slutter med dette

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Han har forsikret seg mot arbeidsledighet

  2. – Mye tyder på at rentebunnen er passert

  3. Her har det blitt vanskeligere å få boliglån

  4. Stor pågang for forsikring mot ledighet

  5. IMF: Boligmarkedet i Norge er overpriset