110.000 brukere, men ingen inntekter: Nå har Horde satt emisjonsrekorder

Hordes app skal gjøre det lettere å få oversikt over egen gjeld og kreditt. Nå har selskapet hentet inn penger gjennom en rekordstor folkefinansiert emisjon, men kursen var for lav til at alle fikk kjøpe.

HAR VOKST: Horde-teamet består nå av 11 ansatte. Appen de har utviklet er mer populær enn nettbank-appene til flere av landets største banker.
Publisert: Publisert:

– Det stemmer, vi har ikke tjent noe på appen ennå.

Det sier Horde-sjef Alf Gunnar Andersen. Appen de har laget henter informasjon fra gjeldsregisteret, gir brukeren oversikt over all usikret kreditt – som forbrukslån – samt mulighet til å sammenligne ulike kredittkort, og enkelt si dem opp.

For under et år siden ble Horde lansert, og i dag er appen den femtende mest populære innen finans på App Store. Antallet brukere har bikket 110.000, forteller Andersen.

For å vokse videre og utvikle et konsept som det skal bli mulig å tjene penger på, har Horde nettopp gjennomført en emisjon.

Den var det Dealflow, Norges største markedsplass for aksjebasert folkefinansiering, som la til rette for.

Les på E24+

Derfor henter Nel stadig friske penger fra aksjonærene

Vil ikke hente for mye

Ifølge Dealflow-sjef Stine Sofie Grindheim har Horde nå satt to norgesrekorder for aksjebasert folkefinansiering.

Med over 500 investorer er antallet deltagere rekordhøyt. Det samme gjelder for størrelsen.

Grindheim forteller at Cultura Bank satte emisjonsrekord i fjor, på 10,8 millioner kroner. Da emisjonen ble stengt tirsdag forrige uke, en uke før tiden, hadde Horde hentet 12,4 millioner kroner.

– Mandatet fra styret gikk opp til nesten 16 millioner, men vi ønsket ikke å hente så mye, for vi synes prisingen er hyggelig, for å si det slik. Så vi tenkte å hente nok til å sikre at vi får gjennomført planene våre, omtrent 12 millioner, sa Alf Gunnar Andersen til E24 i helgen.

Gjennom appen kan man enkelt si opp unødvendige kredittkort.

– Holdt på å sette kaffen i halsen

Fremtidsplanene går ut på å utvikle samarbeidet som selskapet har med ulike banker samt økosystemet rundt plattformen, forteller Horde-sjefen.

– Vi har vokst langt mer enn vi hadde forventet og ønsker nå og jobbe med bankene for å lansere ulike produkter og tjenester som kan gi oss inntekter i form av lisensavtaler og provisjon. Målet vårt er å bli en ledende plattform innen økonomi, spesielt usikret kreditt, og vi vil fortsette å være en gratisapp.

– Hvorfor aksjebasert folkefinansiering?

– Horde er en app av og for forbrukere. Derfor ønsker vi at disse skal få mulighet til å ta eierskap i plattformen. Vi vurderte faktisk å sette en øvre grense for tegningssum, for å forsikre oss om at vi ikke fikk for store medeiere, men da satt nesten Dealflow-gjengen kaffen i halsen.

– Dere har ikke tjent penger på Horde ennå, så hvordan skal potensielle aksjonærer føle seg trygge på at de ikke kaster penger i et tapssluk?

– Horde er fortsatt et selskap i en tidlig fase, noe som innebærer risiko, men vi har kommet langt på vei i våre samarbeid med utvalgte banker. Det er høyst sannsynlig at vi får lansert de første tjenestene allerede til høsten og da vil generere inntekt, sier Andersen og legger til at han selv har investert en halv million kroner i selskapet gjennom den pågående emisjonen.

– Forhåpentligvis vil vi gå «break-even» i løpet av første halvår 2021.

Les også:

Horde vil gjøre det lettere å slette kredittkort – opplever motstand fra storbanker (oktober 2019)
Publisert:
Gå til e24.no