Inngår ny pensjonsavtale for 200.000 nordmenn

Akademikerne Pluss, med sine 200.000 medlemmer, inngår en avtale om å utvikle en ny pensjonsløsning med sparetjenesten Kron. Pensjonsløsningen lanseres til arbeidstakerorganisasjonens medlemmer i 2021.

Fra venstre: Thomas Bergan, juridisk direktør i Akademikerne Pluss, Einar Espolin Johnson, administrerende direktør i Akademikerne Pluss, Emma Tryti, styreleder i Kron og Joar Hagatun, daglig leder i Kron.
Publisert:

I vår har Akademikerne Pluss, som forhandler medlemsfordeler for tolv foreninger i Akademikerne og 200.000 medlemmer, hatt en anbudsprosess for en ny pensjonsløsning for medlemmene.

Denne uken signerte fagforeningen med sparetjenesten Kron.

– Norske pensjonsløsninger har historisk sett vært for dyre og lite brukervennlige. Sammen med Kron vil vi endre på dette, sier Einar Espolin Johnson, administrerende direktør Akademikerne Pluss.

Les også

Pensjonister i utlandet taper på svak krone

I januar neste år vil nordmenn med innskuddspensjon få en ny pensjonskonto med ordningen «Egen pensjonskonto». Kontoen lar arbeidsgiver samle all opptjent pensjon, og Kron og Akademikernes nye pensjonsløsning vil lanseres i forbindelse med den nye pensjonskontoen.

– Pensjon fra tidligere arbeidsforhold vil tvangsflyttes om du ikke gjør noe til neste år. Vårt mål er at så mange som mulig skal kunne ta bevisste og godt informerte valg som på sikt fører til bedre pensjonsutbetalinger for den enkelte, sier Joar Hagatun, daglig leder i Kron.

Les også

Mer vind for KLP: Går inn i norsk milliardprosjekt

Les også

Historisk: Lønnsoppgjøret utsettes

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om