Dyr bolig på Oslos vestkant: Selges for 100 millioner kroner

Denne boligen på Frogner i Oslo er til salgs for 100 millioner kroner. – Forferdelig mye penger, erkjenner megler Jan Fredrik Bonde, som likevel mener den er verdt det.

DYR BOLIG: Denne boligen fra 1918 på Frogner i Oslo er til salgs for 100 millioner kroner, etter oppgraderinger for flere titalls millioner kroner.
Publisert:

Eneboligen på Frogner som nå ligger ute på Finn har syv soverom og et areal på 656 kvadratmeter. Prisantydningen er på svimlende 100 millioner kroner.

Boligen har blitt utsatt for en omfattende oppussing for flere titalls millioner kroner, oppgir eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til E24.

– Hva tenker du om prisen?

– Eiendommen har et areal på 947 kvadratmeter, så det blir drøye 100.000 kroner per kvadratmeter. Det er en unik standard og beliggenhet på denne eiendommen, så det henger etter mine begreper på greip, sier Bonde til E24.

– Det er forferdelig mye penger, men jeg vet ikke om det er dyrt målt etter kvadratmeterpris, sier han.

(saken fortsetter under bildet)

BAD: Dette er et av de åtte badene i boligen som er til salgs for 100 millioner kroner på Frogner i Oslo.

– En unik bolig

Bonde oppgir å ha solgt eiendommer til 150.000 kroner per kvadratmeter i samme område. Boligen ligger kloss inntil Frognerparken, i et av Oslos finere områder.

– Det er en unik bolig, en klassisk representativ byvilla med svært god beliggenhet, fullt restaurert og med 2019-standard, sier Bonde.

EIENDOMSMEGLER: Partner Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen Eiendomsmegling

Megleren opplyser at det har vært fem interessenter i eiendommen så langt. Den totalrestaurerte boligen fra 1918 har fire etasjer inkludert kjeller og loft, og har blant annet fått nytt elektrisk anlegg og bergvarme.

– Tror du at prisen er oppnåelig?

– Ja jeg har tro på det, men det er det jo til slutt markedet som avgjør, sier Bonde.

Frogner-boligen er ifølge Bonde eid av et selskap innen eiendomsutvikling, som kjøpte den for å totalrestaurere den og selge den videre.

Slik forklarer han verdioppgangen

Den samme eiendommen gikk for «bare» 35,5 millioner kroner i 2017, og eiendomsmegleren mener at prisoppgangen blant annet kan forklares med den omfattende oppgraderingen av boligen.

– Oppgraderingen og ombyggingen har kostet mellom 30 og 40 millioner kroner. Det spiller ingen rolle hva man har kjøpt den for, spørsmålet er hva verdien er sånn som boligen nå fremstår, sier Bonde.

– Har andre boliger i det samme området gått like høyt?

– Ja, hvis du regner i forhold til areal. En bolig i nærheten er solgt for snaue 60 millioner kroner, og det kommer også en snart som vil ligge på rundt 75 millioner. Dette strøket er en innertier. I denne boligen ser du ut mot parken fra stuen. Jeg mener det er en av de mest optimale beliggenhetene i Oslo, og en av byens beste boliger, sier Bonde.

– Hva er dyreste boligen du har hørt om i Oslo?

– Den dyreste boligen jeg har solgt kostet 155 millioner kroner, sier megleren.

Bolig til 236,5 millioner

Det finnes også eksempler på enda dyrere boliger i Oslo.

Fergereder Olav Nils Sunde kjøpte i 2011 flere leiligheter på Tjuvholmen for å slå dem sammen.

Kjøpssummen ble først oppgitt til 160 millioner, men Dagens Næringsliv skrev i 2013 at regningen endte på 236,5 millioner kroner.

VINKJELLER: Dette er vinkjelleren og smaksrommet i boligen som er til salgs for 100 millioner kroner på Frogner i Oslo.
Publisert:

Her kan du lese mer om