Vanskeligere for takstmennene

Det sprikende boligmarkedet gjør takstmennenes jobb vanskelig

MEGLERSJEFEN: Christian Dreyer er leder i Norges Eiendomsmeglerforbund.
Publisert:

Mens noen boliger selges langt over takst, setter mange ned prisene for å lokke folk til visningene, skriver Dagens Næringsliv. Dette er med på å gjøre verdivurderingsjobben trøblete for takstmennene. Noen boliger er nesten ikke mulig å omsette i dagens marked, mens interessen rundt andre er ekstrem.

Styreleder Christian Dreyer i Norges eiendomsmeglerforbund (NEF) sier til avisen at forbundet har registrert at kjøperne holder igjen når de legger inn bud. Han forteller at de første budene nesten konsekvent kommer under prisantydning. I tillegg til dette har markedet krympet, det er både færre kjøpere og færre selgere der ute.

Takstøkonom Pål Christian Rekkedal har taksert eiendommer i Oslo og Bærum i 16 år, og sier til DN at det nå er en veldig vanskelig tid å taksere eiendom. Han synes det er problematisk å forklare hvorfor enkelte objekter nå selges raskt - mens andre blir liggende urørte.

Rekkedal forteller avisen at det nesten er umulig å vite hvordan markedet responderer og at det er lettere å treffe når boligmarkedet har en jevn utvikling, når sammenligningsgrunnlaget er bedre.

Les også:

Boligprisene steg 1,3 % i mai

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om