Ba folk tenke seg om før de brukte megler: Nå bruker han megler selv

Selg-bolig-selv-tjenesten Propr vil ha boligselgere til å droppe eiendomsmegler. Men Propr-sjefen bruker selv megler for å selge sin egen leilighet.

MEGLER: Propr-sjef Kjetil Eriksson var tydelig på at folk bør tenke seg om før de bruker megler, nå bruker han selv megler til å selge leiligheten sin.
  • Martin Hagh Høgseth
  • Nina Tuv
Publisert:

Sjefen i meglerutfordreren Propr, Kjetil Eriksson, selger boligen sin - og benytter seg av eiendomsmegler.

Det gjør han til tross for at han er leder for en tjeneste som tjener penger på at boligselgere skal unngå å bruke eiendomsmegler. Propr er en nettbasert tjeneste med hjelpeverktøy for å nettopp selge boligen på egen hånd.

Tidligere i sommer var Eriksson ute og sådde tvil om det var lurt å bruke megler i det hele tatt.

Nå har han via en eiendomsmegler lagt ut leilighet sin på Briskeby i Oslo for salg på Finn.no.

Prisantydningen på den 137 kvadratmeter store leiligheten er på 12,5 millioner.

Eriksson forklarer årsaken til at han benytter eiendomsmegler slik:

– Det er fordi dette er et samlivsbrudd og vi har derfor valgt å benytte oss av en tredjepart, skriver Eriksson i en epost til E24.

Grunnboken viser at Eriksson og partneren kjøpte leiligheten i februar 2016 til 9 millioner kroner. Han ønsker ikke at E24 omtaler saken nå.

– Jeg tror at alle som har vært gjennom et samlivsbrudd vil ha forståelse for at dette er en spesiell situasjon. Jeg ønsker derfor ikke å uttale meg ytterligere da jeg opplever dette som en privatsak, skriver han i eposten.

– Trenger du megler?

Eriksson var i juli i år klar på hva han mente selgere bør gjøre dersom de opplever boligmarkedet som trått.

– Dersom det er slik, som mange nå hevder, at det er et dårligere boligmarked, bør man stille seg spørsmålet om det er lurt å bruke megler, eller om dette er noe man bør gjøre selv, sa Eriksson til E24 den gangen.

Eriksson begrunnet utspillet med at han som tidligere megler vet at når boligene hoper seg opp krever hvert objekt mer oppmerksomhet og tid. Ifølge han vil en megler som i slike tider har uvanlig mange objekter for salg, ikke ha mulighet til å følge opp hver enkelt eiendom på en tilfredsstillende måte.

En måned tidligere, i forbindelse med selskapets relativt sterke utvikling, uttalte Eriksson følgende:

– I Norge er det innarbeidet at man bruker megler når man selger boligen. Det er en oppfatning som ikke blir endret over natten, sa Eriksson.

Kjetil Eriksson, daglig leder Propr

Han mente også at når man selger selv får boligen selgerens fulle oppmerksomhet, noe som ifølge han er spesielt viktig i et turbulent marked.

Sinte meglere

Selvsalgstjenesten Propr har vært i hardt vær helt siden oppstarten., og har hisset på seg den mer tradisjonelle eiendomsmeglerstanden.

Meglerstanden gikk hardt ut og karakteriserte tjenesten som «kvasi-eiendomsmegling». Forbrukerombudet mente tjenesten brukte ulovlige reklamepåstander i filmer og radiospotter.

Det hele toppet seg da Norges eiendomsmeglerforbunds direktør Carl O. Geving til slutt ut å forsøkte få Finanstilsynet til å stoppe tjenesten, noe tilsynet avviste å gjøre.

Les også

Obos har solgt boliger for 7,6 milliarder kroner i år

Les også

Kunnskapen om prisdriverne i boligmarkedet må økes

Les også

De har Norges tregeste boligmarked

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Boligmarkedet

Flere artikler

  1. – Bør spørre seg om det er lurt å bruke megler

  2. Solgte egen hybel på 15 kvadratmeter uten megler: Fikk 1,9 millioner kroner

  3. Gir megler prisbyks på boligen din? Full strid om svenske tall

  4. Økt meglerbruk tross «bolig-selvhjelp»

  5. Danske Bank inngår partnerskap med boligformidleren Propr