Sp vil støtte nasjonalt tiggeforbud

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil etter alt å dømme få sitt lovforslag om et nasjonalt tiggeforbud gjennom i Stortinget. Sp bekrefter at de vil støtte forslaget.

VIL STEMME JA: Justispolitisk talsperson Jenny Klinge (Sp) vil inngå en byttehandel med regjeringen mot at Senterpartiet stemmer for et tiggeforbud i Stortinget.
Publisert: Publisert:

Allerede i juli i fjor sørget Sp for flertall i Stortinget da regjeringen fikk gjennomslag for å gi norske kommuner mulighet til å forby tigging lokalt.

Nå bekrefter Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, at partiet vil støtte også det nasjonale forbudet. Et forbud de har ivret for i lengre tid.

Les også

– Svenske tiggere i Melbourne

– Vi støtter lovforslaget dersom vi får innfridd noen krav, sier Klinge til Vårt Land.

En rom-kvinne tigger på Karl Johans gate i Oslo onsdag. Det ligger an til å bli forbudt hvis Frp og SP klarer å inngå et kompromiss.

Hun vil at regjeringen må komme med sosiale tiltak for dem som nå tigger.

– Det må være hjelpetiltak for norske borgere som tigger, og for dem som kommer til Norge for å tigge, understreker hun.

Allerede onsdag innfridde regjeringen et av kravene til Sp da statsråd Vidar Helgesen (H) bekreftet overfor NTB at regjering setter av EØS-midler til å bedre romfolks levevilkår i Romania.

Les også

Hagen forlanger nasjonalt tiggeforbud

Norge skal bruke ytterligere 175 millioner kroner av EØS-midlene til å bekjempe fattigdom blant romfolk i Romania.

Torsdag sa Europarådets menneskerettskommissær Nils Muiznieks til NTB at forslaget om å forby tigging er"temmelig problematisk». Han rådet derfor regjeringen til å legge tiggeforbudet på hylla.

Høringsfristen for regjeringens forslag om forbud mot tigging går ut 15. februar.

Les også

Hagen forlanger nasjonalt tiggeforbud

Les også

Dagligvare-sjef siktet for grov menneskehandel

Les også

Ørstavik: – Romfolk rammes hardt av tiggeforbud

Publisert:
Gå til e24.no