Aksjeskolen #6: Slik plukker du vinneraksjer

I forrige episode lærte vi hvorfor vi må holde oss unna «taperaksjer.» Heldigvis finnes det også «vinneraksjer,» og vår ekspert lærer oss hvordan vi kan gjenkjenne dem.

GOD SKOLE: Er det virkelig så enkelt?, spør Erik Follestad (31) i dagens leksjon om vinneraksjer.
Publisert:

Mange investorers mål er å finne de største vinneraksjene. De vil kjøpe billig, tjene på at aksjene stiger, og selge dyrt. I dagens episode av «Aksjeskolen med Erik Follestad» lærer vi om ett viktig kjennetegn ved mange vinneraksjer, og hvordan vi kan finne slike.

Forskningssjef Geir Linløkken i Investtech forklarer at når mange vil inn i en aksje og få vil selge, blir resultatet at prisen på aksjen stiger. Dersom aksjen stiger over en lengre periode, vil aksjekursen danne en stigende trendkanal.

Optimisme

– En stigende trendkanal beskriver en situasjon der kjøperne har blitt mer optimister, og de som allerede eier også er blitt mer optimister, utdyper Linløkken.

I mange tilfeller beskriver en stigende trend også at markedet er sterkt og at selskapet utvikler seg godt økonomisk, ifølge forskningssjefen.

Som E24+-abonnent har du tilgang til sanntidskurser på Oslo Børs, og som deltaker i Aksje-NM får du nå 50 prosent rabatt på et årsabonnement. Du kan kjøpe her!
Les også

Aksjeskolen #5: Styr unna taperaksjer

Vekstfesten fortsetter lengre enn de fleste tror

Forskningssjef Linløkken forteller at en aksje som er dyrere i dag enn den var for en stund siden, ifølge teknisk analyse skal videre oppover. Investtechs egen statistikk viser at aksjer i stigende trendkanaler har gjort det 7,5 prosent bedre enn andre aksjer på årlig basis.

Linløkken forteller at en klassisk feil mange investorer gjør, er å kjøpe en vinneraksje på et tidlig tidspunkt, for så å selge den etter kort tid. De får da med seg en gevinst, men hadde de beholdt aksjen en god stund lengre, ville denne gevinsten vært mye større.

Aksjer i stigende trender fortsetter nemlig gjerne å stige mye lengre enn hva mange tror, ifølge forskningssjefen.

Les også

Brukte 25.000 på aksjer: – Tapte nesten alt

Kjøp vinneraksjer, dump taperaksjer

– Kjøp aksjer i stigende trender, og selg dem hvis de er i fallende trender, oppsummerer Linløkken og henviser til Aksjeskolens episode 5.

Selv om dette kan høres enkelt ut, er det ikke det. Aksjeanalyse går ut på å få oddsene på sin side, og en god start kan være å finne aksjer som ligger i stigende trendkanaler, sier han.

– For å lykkes som investor er det en fordel å være systematisk og langsiktig, samt ha tilgang på gode analyseverktøy, sier han.

Det kan du lære mer om i episode #2 og #4.

Les på E24+

Han var Kahoots første storinvestor: - Jeg skjønte ikke helt hva de forsøkte å lage

Publisert: