Skagen Fondene satser på kriserammet oljeselskap i Brasil

Skagen kjøper seg opp i Petrobras.

SATSER I BRASIL: Kristoffer Stensrud i Skagen Fondene går mot strømmen og investerer i Petrobras.

Trond Sørås
  • Anders Park Framstad
Publisert:

Skagen Fondene har gjennom sitt fond Kon-Tiki kjøpt seg opp i Petrolero Brasileiro (Petrobras). Dette bekrefter den profilerte forvalteren Kristoffer Stensrud overfor Bloomberg.

Stensrud satser dermed på at Petrobras kommer styrket ut av problemene selskapet har hatt den siste tiden, og han mener at investeringer i Brasil generelt er billige etter at landets valuta har falt betraktelig.

– Petrobras har blitt veldig upopulært, og vi har kjøpt en lytterpost (liten post som gir tilgang til aksjonærinformasjon, journ. anm.), sier Stensrud til nyhetsbyrået.

Han legger til:

– Man burde kjøpe oljeaksjer etter at oljeprisen har falt, ikke før.

Rammet av skandale

Petrobras har falt mer enn 60 prosent siden september. Selskapet har blitt rammet av den fallende oljeprisen, og står i tillegg midt i en omfattende korrupsjonsskandale.

Påtalemyndigheten mener at flere av Brasils største leverandørbedrifter har formet et kartell for å drive opp prisene på kontrakter med Petrobras. Som en motytelse for mer lukrative avtaler, skal både ledere i selskapet og politikere ha fått en del av kaken.

Samtidig sliter den brasilianske økonomien med høyere inflasjon enn ønskelig og budsjettunderskudd.

Stensrud venter fremover at Petrobras kontantstrøm vil bedres, og ser i tillegg mulighetene for bedre selskapsstyring som følge av korrupsjonsskandalen.

Valutaeffekt

1 prosent av forvaltningskapitalen i Kon-Tiki er nå investert i Petrobras. Fondet har fem stjerners rating hos Morningstar og er et av de mest populære fondene i Norge de siste årene.

Skagen-fondet har i tillegg kjøpt aksjer i detaljhandelsselskapet Cia Brasileira de Distribuicao og vekter seg opp i gruveselskapet Vale.

– Selskapsverdsettelsen er lav og valutaen er svak, hvilket er et fortrinn for dem som konkurrer mot import. Og bedre politikk kan føre til ny verdsettelse av selskapene, sier Stensrud.

Les også

Fredriksen kan miste gigantkontrakt fra skandaleselskap

Les også

Tidligere oljetopp innrømmer millionbestikkelser

Les også

Brasilianske politikere i korrupsjonsskandale

Her kan du lese mer om

  1. Valuta

Flere artikler

  1. Analysebyrå jekker ned to Skagen-fond

  2. Historien om Skagen: Megasuksess i motvind

  3. DNB-topp: – Tidligere var det å etablere seg her som å ta Gud i hånden

  4. Annonsørinnhold

  5. Skagen-sjefen slutter etter et drøyt år i jobben

  6. Kan cashe inn over en halv milliard på Skagen-salg