Boligbarometer viser noe mindre optimisme

En undersøkelse som skal vise stemningen i boligmarkedet basert på nordmenns forventninger, har falt fra 14 i juli til 11 i august.

Publisert: Publisert:

Det såkalte boligmarkedsbarometeret legger sammen folks forventninger til utviklingen i boligprisene, lånerenten og boligmarkedet.

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) står bak det månedlige barometeret, som ble offentliggjort første gang i mars. August-verdien er den laveste i barometerets foreløpig korte historie, skriver NBBL i en pressemelding.

58 prosent av de spurte sier de tror boligprisene vil stige der de bor i løpet av de neste tolv månedene. Før sommeren trodde 62 prosent på prisvekst i det lokale boligmarkedet. Troen på økte priser er noe større i Oslo og byene rundt Oslofjorden enn i resten av landet.

Les også

Million-prisskrell for Norges dyreste bolig

Hele 77 prosent sier de tror at boligrenten blir «litt høyere» eller «mye høyere» i løpet av året som kommer, noe som stemmer godt overens med at Norges Bank har sendt veldig tydelige signaler om en renteøkning allerede til høsten. Bare 1 prosent tror renten på boliglån vil gå ned.

Bare 6 prosent sier de i ganske stor eller svært stor grad er bekymret for å miste jobben det neste året, mens hele 63 prosent i ganske liten eller svært liten grad frykter dette.

Ifølge NBBL bidrar høy grad av jobbtrygghet til at det er mer sannsynlig at folk gjør store investeringer, som å kjøpe bolig.

Les også

Lira påvirker Tyrkia-boliger: – Kan kjøpe for hva det kostet for 10 år siden

Les også

Million-prisskrell for Norges dyreste bolig

Les også

Rådyre Hongkong-leiligheter kan rase i pris

Publisert:

Her kan du lese mer om