Skyr ikke visninger under hetebølgen: – Det er helt Texas

Med nær 30 grader tenkte meglersjef Grethe Meier at flere ville sette boligjakten på pause mens de griller og bader. I stedet har en hetebølge inntatt markedet, sier hun.

– VIRKELIG OVERRASKET: Man skulle kanskje tro at slike syn, her fra Sørenga i Oslo, peker mot roligere boligvisninger. Men i solsteken har det tvert imot blitt mer aktivitet i markedet, sier meglersjefer.
Publisert: Publisert:

– Boligmarkedet koker som aldri før. Det er helt Texas. Vi har hatt en av våre beste måneder noensinne i mai, både for nye oppdrag og antallet salg. Og objektene rives raskere vekk, sier Meier, som er direktør i Privatmegleren, til E24.

– Gradestokken får ikke folk til å sløyfe visninger?

– Jeg tenkte jo at finværet kunne føre til det, men slik har det ikke blitt. Jeg er virkelig overrasket over mai. Mest overraskende er det at prisene stiger såpass mye selv om tilbudet har dratt seg godt opp. Volumøkningen matches av flere kjøpere, sier Meier.

Les også

Nye Obos-tall viser sterkeste boligprisvekst noensinne

«Usunt» mai-prisbyks

Hun sier markedet er hetest i Oslo, hvor prisene steg over åtte prosent fra januar til april. Meglerbransjens mai-fasit kommer tirsdag.

Før helgen presenterte Obos sine salgstall for måneden. De viser rekordsterk prisvekst på 3,8 prosent for Obos-boliger i Oslo, og en fortsatt frisk vekst på 2,9 prosent for hele landet.

– HELT TEXAS: Adm.dir. Greie Meier i Privatmegleren.

Obos-tallene regnes som mer usikre enn de offisielle meglertallene, som tar utgangspunkt i alle bruktboligsalg.

– Men det gir et signal, sier Meier, som kjenner seg igjen i Obos-prisbykset.

Utsikter til nok en måned med bratt prisvekst uroer boligtopper. NEF-direktør Carl O. Geving håper utviklingen ikke fortsetter slik.

Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj kaller prisveksten usunn.

– Ikke redde for å miste en soldag

Han poengterer, i likhet med Meier, at etterspørselen holder seg sterk, til tross for det økende boligtilbudet.

Begge får følge av Christian Dreyer, direktøren i Eiendom Norge.

– Aktiviteten på visninger rundt om i landet de siste ukene har vært veldig bra, sier han til E24.

Les også

Rekordsalg av vifter i sommervarmen

– Det virker ikke som at varmen har hatt noen innvirkning på visningsoppmøtet. I utgangspunktet kan svært godt vær – men også dårlig regnvær – påvirke lysten til å gå på visninger, sier Dreyer.

– Men nå er situasjonen at vi har hatt godvær så lenge. Jeg tror de færreste kjøpere er redde for å miste en dag ute i solen.

Privatmegleren-sjefen spår «fantastisk omsetning» også i juni. Men hun tror boligtilbudet vil fortsette å øke. Det kan gi prisbrems, tror hun.

– I juni blir det nok bedre balanse i markedet igjen.

TVILER PÅ SOL-FLUKT FRA VISNINGER: Eiendom Norge-direktør Christian Dreyer melder om høy aktivitet i boligmarkedet de siste ukene. Tirsdag legger han frem meglerbransjens mairapport.
Les også

DNB Eiendom-tall sår tvil om høstflom og boligprisfall

Les også

– Dette vil dempe boligmarkedet ganske mye

Les også

– Kan få sterkeste boligtilbud siden 1981

Publisert:

Her kan du lese mer om