Ga 1,5 millioner for badehus på syv kvadrat

Et badehus på syv kvadratmeter uten vann, strøm, isolering eller lovlige overnattingsmuligheter er solgt for 1.480.000 kroner.

KUN SYV KVADRAT: Men omgivelsene er det ingenting å si på.

Foto: Paul Hughson / Inviso
  • Karl Wig
Publisert:

Det gir 211.000 kroner per kvadrat for det lille krypinnet – som riktig nok har helt andre kvaliteter å by på, der det henger over havet på Fjellstrand på vestsiden av Nesodden i Oslofjorden.

– Det var én budgiver, men flere interessenter, sier Christoffer Gard Sandvig, ansvarlig megler for badehuset, til E24.

Det er ikke helt uvanlig at folk som eier hytter og boliger i Oslos skjærgård skiller ut badehus til egne seksjoner som deretter selges videre – og prisene som oppnås i markedet kan muligens forklare hvorfor.

Les også

Ingen harryhandler hytter som nordmenn

Ikke lov å overnatte

1,5 millioner er ikke veldig langt unna prisen for en Oslo-leilighet du faktisk har lov til å bo i, om enn noe trangt.

Skjønt, du får neppe denne utsikten:

BRA BELIGGENHET; Og det er mest den du betaler for, ettersom selve badehuset kun rommer syv kvadratmeter, uten lovlige overnattingsmuligheter.

Foto: Paul Hughson / Inviso

Badehuset er oppført i 1920 og står på en liten tilhørende tomt på 87 kvadratmeter, dog uten ytterligere byggetillatelser.

Det har ankomst fra egen sti, og det er gangavstand til badestrand med offentlig toalett. Alternativet er å gjøre ifra seg i naturen.

– Det er en uisolert enhet med enkle forhold: Badehuset er uten isolasjon, vann, avløp og strøm. Det er heller ikke lov til å overnatte der, opplyser megleren.

Les også

Forbrukerøkonom oppfordrer til å være forsiktig med minihuskjøp

– Prisnivået matcher hytter andre steder

Tross de klare bruksbegrensningene har prisene på badehus i Oslofjorden steget markant de siste årene. Det sier Tone Cecilie Krange, segmentsjef for hytte i DNB Eiendom.

– De fleste av dem tilhører jo hytter eller hus, så det er ikke mange badehus som skilles ut med egne bruksnumre. Vi ser at de som legges ut i markedet er veldig populære, og prisene har gått jevnt oppover, sier hun til E24.

– Nå er vi oppe på et prisnivå som kan matche hytter andre steder i landet. Flere har gått til over to millioner, så jeg tenker at halvannen million egentlig er ganske billig. I dag får man jo ikke lov til å sette opp så mye som en et skur i strandsonen i Oslo, påpeker Krange.

Les på E24+

Derfor betaler noen millioner for små hybler uten eget toalett

– For dagsopphold

Selv tror Krange at prisene vil fortsette å stige i årene fremover – men minner om de som lar seg friste av å eie en liten hytte på budsjett, må lete andre steder.

– De aller fleste badehus har ikke strøm, og de er heller ikke regulert for lengre opphold med overnattinger – selv om ingen kan nekte deg å ta en blund, sier Krange.

– Badehus er noe du kjøper for dagsopphold i finvær, legger hun til.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bolig

Flere artikler

  1. Hyttesalget faller i høyfjellet: – Er kjøpers marked

  2. Megler om hett hyttemarked: – Aldri vært med på noe lignende før

  3. Ga 3,7 millioner for minihus i Oslo-bakgård

  4. Tror hytteforbudet kan ha endret hyttemarkedet

  5. Hytte uten strøm, vann eller avløp solgt for 3,25 millioner over prisantydning