Prisene på borettslagsleiligheter faller

Statistikk fra eiendomsmegler viser prisnedgang på borettslagsleiligheter.

PRISFALL: - Det som er litt spesielt akkurat nå er at boligkjøperne møter til dels kraftig motstridene meldinger i media om hvordan boligmarkedet kommer til å utvikle seg, og dette har gitt utslag i lavere priser også i oktober, sier Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.
Publisert:

Fra september til oktober i år falt prisene på borettslagsleiligheter med 1,5 prosent.

Det viser Garanti Eiendomsmeglings prisstatistikk torsdag.

Eiendomsmegleren mener media må ta sin del av skylden for de svake tallene for oktober.

- Det som er litt spesielt akkurat nå er at boligkjøperne møter til dels kraftig motstridene meldinger i media om hvordan boligmarkedet kommer til å utvikle seg, og dette har gitt utslag i lavere priser også i oktober.

Det sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Pekepinn

Prisstatistikken fra Garanti blir ofte brukt som en indikasjon på hvordan boligprisene har utviklet seg, og blir lagt frem før Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF) legger frem sine månedlige tall.

- Det er gjerne slik at prisene stiger om våren og flater ut eller synker om høsten, sier han.

EFF holder sin månedlige pressekonferansen om boligprisene fredag. E24 dekker den!

Kvadratmeterprisen faller

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i oktober 2013 på 27.888 kroner, mens det tilsvarende tallet i september var på 28.299 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 2,9 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 27 108 kroner.

Fall i september

I september falt prisene 1,4 prosent, justert for sesongmessige variasjoner var nedgangen 0,9 prosent. Dermed er prisene 2,6 prosent høyere enn i september 2012 og 5,7 prosent høyere enn snittprisen i fjor.

- Det var veldig dårlige tall, konstaterte seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.

- Det tegner seg nå et bilde av et boligmarked som ikke bare er i en utflatende fase, men hvor vi ser en negativ trend, sa hun til E24.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om