Strømprisene

Strømprisene fortsetter nedgangen i Sør-Norge

For tredje dag på rad faller prisene i Sør-Norge torsdag.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Strømprisen i Sør-Norge vil torsdag ligge på 75,54 øre per kilowattime. Det viser ferske strømpristall fra strømbørsen Nord Pool.

Prisene inkluderer ikke avgifter, nettleie og påslag.

Dermed fortsetter nedgangen for tredje dag på rad. Onsdag ligger strømprisen i Sør-Norge på 78,49 øre per kilowattime.

Torsdagens prisnivå i Sør-Norge er det laveste man har sett siden 3. oktober da prisene falt kraftig i et enkelt døgn.

Trøndelag og Nord-Norge har den siste tiden hatt betydelig lavere strømpriser enn de sørlige delene av landet. Slik er situasjonen også torsdag når strømprisen i Midt- og Nord-Norge blir på 14 øre per kilowattime.

NVE melder onsdag ettermiddag at fyllingsgraden i vannmagasinene fortsetter oppover. Forrige uke var fyllingsgraden i norske vannmagasin på 68,3 prosent. Medianverdien for fyllingsgraden i samme periode de siste 20 årene er 82,4 prosent.

Strømprisen i Sør-Norge var på sitt høyeste noensinne tirsdag i forrige uke. 19. oktober var døgnprisen 1,43 kroner. Lite vind i Europa, mindre vann i magasinene og energikrise over store deler av verden har fått mye av skylden for prisoppgangen.

Etter rekorden har prisene ligget mellom 80 øre og rett over 1 krone per kilowattime i snitt gjennom dagen. Mer vind i Storbritannia og Tyskland utover i forrige uke var med på å ta prisene ned fra toppnivået. Samtidig har temperaturene i Europa steget noe.

Fredag forrige uke ble det kjent at regjeringen vil gi 3.000 kroner i ekstra bostøtte til personer bosatt i de områdene av landet der strømmen er dyrest. Til sammen 66.000 husstander får hjelp til å betale strømregningen i november.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Strømprisene
  2. Strømpriser

Flere artikler

  1. Strømprisen holder seg stabil torsdag

  2. Strømprisen: Mer vann i magasinene i forrige uke

  3. Strømprisen faller til det laveste siden starten av oktober

  4. Strømprisen faller kraftig

  5. Strømprisen fortsetter noe nedover onsdag