Flyselskaper tilbyr ombooking av Barcelona-billetter

Verken reiseoperatører eller flyselskaper melder om pågang av nordmenn som ønsker å avbestille nært forestående reiser til Barcelona.

VISER VELVILJE: Både SAS og Norwegian bistår kunder som ikke ønsker å reise til Barcelona.
Publisert:

Både SAS og Norwegian har flygninger til Barcelona fredag, og sier de har forståelse for at kundene kan ombestemme seg. De tilbyr ifølge P4 ombooking hvis noen ikke ønsker å reise til Barcelona i helgen. Så langt er det ikke meldt om henvendelser.

Norwegian opplyser at passasjerer til Barcelona kan få endret avreisen fram til 7. september. Om de bestiller billett til et annet reisemål med Norwegian, får de refundert Barcelona-billetten.

Flyselskapene har rådet de som skal reise til og fra Spania til å være tidlig ute på flyplassen, ettersom det kan bli lengre ventetid og køer på grunn av økt sikkerhet.

Populær by

Den største andelen av de reisende fra Norge reiser med rutefly og legger opp turen selv, men det legges også pakkereiser dit. Apollo og Ving tilbyr dette, og ingen av dem har foreløpig fått avbestillinger. De har denne uka henholdsvis 20 og 12 kunder som har reist til den spanske storbyen, flere av dem er for øyeblikket på cruise utenfor kysten. Selskapene har vært i kontakt med alle sammen, og de er i sikkerhet.

– De fikk en SMS torsdag, og vi har også ringt dem. De har fått beskjed om å holde seg unna La Rambla inntil det er oversikt over situasjonen, og ellers holde seg oppdatert via mediene og følge UDs anbefalinger, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving til NTB.

Apollo har gjort det samme.

– Har man spørsmål knyttet til opphold og hjemreise eller snarlig avreise anbefaler vi å ta direkte kontakt med forsikringsselskapet, og selvfølgelig oss, sier PR- og kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

Ikke avbestilt

Rivera mener det er for tidlig å si om angrepene vil påvirke nordmenns reising til byen. Etter angrepene i Paris og Nice merket de en rask og markant nedgang i bestillinger, men dette var ikke tilfelle etter angrepene i London.

Ving foretok en undersøkelse for ett år siden og fikk god innsikt i hvordan folk tenker når det gjelder denne typen terrorhendelser.

– Svarene viste at folk blir skremt av utviklingen og av store medieoppslag, men de glemmer det også ganske raskt, og det forhindrer dem ikke fra å reise. Heldigvis, for det er vel det terroristene ønsker, å skremme folk fra å reise, sier Løkaas Fossum.

Registrering

Utenriksdepartementet (UD) har ikke hatt og har heller ikke nå spesifikke reiseråd for Spania, men henviser til de generelle sikkerhetsrådene som gjelder for alle reisende.

– De som er der nede oppfordres til å ringe hjem og forsikre om at de har det bra. De som skal reise dit anbefales å følge sikkerhetsrådene, og ikke minst registrere seg hos oss før de reiser, sier pressetalsperson Ane Lunde i UD.

Ved å registrere seg på Reiseregistrering vil man både kunne motta aktuell informasjon om noe skulle skje og sikre seg at UD får en viss oversikt over nordmenn i området.

Les også

Norwegian satser på langdistanseruter til Italia

Les også

Undersøkelse: Terrorfrykt rokker ikke ved ferieplanene våre

Les også

Cruiserederi dropper Fredrikstad grunnet fremmedkrigere

Publisert: