Avlyser reiser til Island

Islandsferder AS er under avvikling og må avlyse en rekke flyavganger til Sagaøya nå i julebordssesongen.

Skulle du reist til Island med Islandsferder? Du kan kreve tilbake pengene. Foto: Scanpix
Publisert:

Dette melder nå Reisegarantifondet på sine nettsider.

Seks byer

Det er flyavganger til Island fra Ålesund, Tromsø, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim som kanselleres. Reiseoperatøren tar heller ikke imot nye bestillinger.
Ifølge Islandsferder er det Reisegarantifondet som har gitt Islandsferder ordre om å avlyse disse turene. Grunnen er trolig at reisearrangøren ikke har stilt tilstrekkelig garanti i forhold til omsetningen.

Fra Oslo som planlagt

Reiser via og fra Oslo går som planlagt. Det melder både Reisegarantifondet og Islandsferder.
Er du blant dem som har betalt for en kansellert reise til reiseoperatøren Islandsferder AS, kan du kreve pengene refundert fra Islandsferder AS. Dette er uten øvre beløpsbegrensning. Send en e-post med fakturanummer og kopi av betaling til info@islandsferder.no.
Dersom kravene eventuelt overstiger det som firmaet kan refundere, kan du få refundert innbetalte penger fra Reisegarantifondet. Dette gjelder både privatkunder og næringskunder.

Dette er reisegarantiordningen

Reisegarantiordningen har som formål å sikre kunder som har kjøpt pakkereiser mot tap, dersom reisearrangøren går konkurs eller ved likviditetsproblemer. Den administreres av Reisegarantifondet.
Er ikke reisen påbegynt ennå, dekkes forskudd som kunden har betalt. Dersom kunden har påbegynt reisen når problemene oppstår, dekker Reisegarantifondet kundens kostnader til alternativ overnatting og/eller hjemtransport.

Må være pakkereise

Garantiordningen gjelder bare under to forutsetninger: For det første må du ha kjøpt en pakkereise, og for det andre må reisearrangøren ha stilt garanti.

En pakkereise er en reise som:

- Er en tilrettelagt reise
- Har varighet på minst 24 timer
- har minst to av disse tre elementene: transport, overnatting, vesentlig turisttjeneste.
Cruise regnes også som pakkereise. Enkelte turer som ikke oppfyller disse kriteriene kan likevel regnes som pakkereise for privatperson, dersom minst to elementer faktureres av samme firma.
Se mer på Reisegarantifondets nettside

www.rgf.no.

Publisert:

Her kan du lese mer om