DNB: – Nettbanken er nede

DNBs nettbank var nede to timer fredag, og i natt tar storbanken ned systemene sine på grunn av utfordringene de har hatt i forbindelse den pågående flytteprosessen.

DNBs nettbank er nede fredag formiddag, etter en uke med flere episoder med teknisk kluss.

Skjermdump
  • Sophie Lorch-Falch
  • Astrid Dalen
Publisert:

Det er tredje dagen på rad DNB har problemer med nettbanken. De tekniske problemene var imidlertid så alvorlig i dag at nettbanken ramlet fullstendig ned rundt klokken 10.30 fredag.

Klokken 13.00 er problemet løst.

- Nettbanken er oppe og går. Vi planlegger å gjøre en del endringer i løpet av helgen som skal gjøre nettbanken stabil, sier pressekontakt Vidar Dalsbø i DNB til E24.

Tar ned systemene natt til lørdag

Fredag ettermiddag har DNB lagt ut en beskjed på sine nettsider dnb.no om at de kommer til ta ned systemene sine natt til lørdag 4. juli. Årsaken er utfordringer de har hatt i nett- og mobilbanken som følge av den store flytteprosessen de stadig holder på med.

- Det er vi lei oss for – og ivrige etter å rette. Derfor tar vi ned systemene våre i natt, slik at vi kan løse problemene som har vært, skriver DNB på sine sider.

Konsekvensene av dette er at nettbank, mobilbank, SMS-tjenester og kontofon vil være utilgjengelig fra klokken 23.45 til cirka klokken 05.00 lørdag 4. juli. Kort kan DNBs kunder bruke som vanlig.

Kan fortsatt rekke ettermiddagskjøring

Hvis du ikke fikk betalt regningene dine eller ikke fikk gjennomført andre viktige transaksjoner, så kan dette fortsatt rekkes innen helgen.

- Vi har en ettermiddagskjøring som går som normalt. De som betaler regningene nå kommer med den kjøringen, som er synkronisert med alle bankene. Det kommer på konto i alle banker.
Siste ettermiddagskjøring skjer klokken 16.00.

- Man må gjennomføre betalingen litt før for å være trygg, sier han.

Flyttingen pågår hele sommeren

Norges største bank er i en prosess med å flytte bankens servere inn i nytt datasenter. DNB startet flytteprosessen med å overføre nett- og mobilbanken fra Evrys åtte datasentre til Green Mountain datasenter på Rennesøy i Rogaland i mai.

– Feilen har sammenheng med dette flytteprosjektet som vi er i gang med, og som vi holder på med.

Dette er det største IT-flytteprosjektet som noensinne har vært gjennomført i Norge.

Prosjektet pågår hele sommeren, ifølge Dalsbø.

– Vi gjør det meste i helgene, og når det er lite trafikk, slik at belastningen for kundene skal være minst mulig, sier han.

Betyr dette at DNB-kundene må påberegne mer trøbbel gjennom sommeren?

– Ikke i utgangspunktet. Det vil være en del planlagt nedetid på nattetid. Men dette som skjer nå er en feil. Nettbanken skal ikke være nede som nå, sier han.

«Nå har jeg hatt trøbbel hele uken»

DNB-kundene var også i dag rask med å ytre sin misnøye hos selskapets Facebook-side.

«Grrrrr, ja, da er det trøbbel med nettbanken igjen. Kommer ikke inn. Nå har jeg hatt trøbbel hele uken..... Det er IKKE bra.» Skriver en kunde.

«Nok en gang tull med nettbanken. Ser dere noen mulighet at denne vil virke i nærmeste fremtid? Veldig vanskelig å være DNB kunde når de ikke er mulig dag etter dag å bruke nettbanken.» Skriver en annen kunde.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. DNB
  2. Bank

Flere artikler

  1. Korpskasserer om DNB-krøll: - Vi fikk ikke betalt ut feriepenger

  2. Omfattende problemer med DNBs banktjenester tirsdag

  3. Nå stenger de nettbanken – igjen

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny runde med teknisk krøll i nettbanken til DNB

  6. Ustabilitet i DNB sin nettbank