Over 1.000 flyplassarbeidere i New York streiker

Mer enn 1.000 ansatte ved de to største flyplassene i New York planlegger å streike fra og med onsdag kveld.

RAMMER? Det er uklart om den planlagte streiken rammer reisende.
Publisert: Publisert:

– Vi er her i dag for å fortelle at vi kommer til å streike, fortalte La Guardia-arbeideren Chennee Cooper på pressekonferanse tirsdag kveld ifølge NBC.

På pressekonferansen, holdt av et av fagforbundene for flyplassens arbeidere, fortalte Cooper at hun jobber 40 timer i uka, men bor på et krisesenter fordi hun ikke har råd til en leilighet.

– Vi elsker jobben vår og vil ikke gjøre noe annet. Men vi vil ha bedre lønn, så vi kan ta vare på våre familier, sa Cooper.

De ansatte ved flyplassene La Guardia og John F. Kennedy sa på pressekonferansen at de tjener 10,10 dollar i timen (83 kroner). De ønsker 15 dollar i timen (123 kroner).

Fagforeningen hevder flyplasspolitiet har stoppet arbeidere fra å gå med jakkemerker som fronter streiken, samt truet ansatte med sparken.

New Yorks og New Jerseys havnevesen, som driver flyplassene, sier de ønsker å unngå en streik. Det er imidlertid uklart om den planlagte streiken rammer reisende. Til sammen jobber det 37.000 personer på John F. Kennedy-flyplassen og 11.000 på La Guardia – langt flere enn de 1.000 som planlegger å streike.(©NTB)

Les også

Balis flyplass gjenåpnet etter aske-stopp

Les også

Slik vil de stue enda flere passasjerer inn på flyet

Les også

Nå kan du ta «harry-fly» til Ullared

Publisert:

Her kan du lese mer om