Solgte egen hybel på 15 kvadratmeter uten megler: Fikk 1,9 millioner kroner

Et krypinn av en leilighet sentralt i Oslo gikk for 127.000 kroner per kvadratmeter, og 400.000 kroner over prisantydning.

15 KVADRAT: Selgeren valgte å droppe eiendomsmegler, og kvittet seg med den knøttlille hybelleiligheten privat – men fikk profesjonell hjelp med formidlingen.
Publisert:

Den knøttlille 1-romsleiligheten på Alexander Kiellands plass i Oslo ble lagt ut med en prisantydning på 1,5 millioner kroner. Men kjøper var villig til å gå over dette.

Prisen endte på 1,9 millioner kroner – altså 400.000 kroner over prisantydning.

Kjetil Eriksson er sjef for Propr, som formidlet boligen, og peker på den sentrale beliggenheten midt i Oslo sentrum.

– Dette er et meget attraktivt område med alt av bymessige tilbud som bakeri, blomsterbutikk, vinmonopol og kafé er i umiddelbar nærhet, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson i en pressemelding.

Eieren brukte ikke megler og solgte boligen selv gjennom Propr, melder boligformidleren.

– Forbrukeren sparte titusener med å bruke Propr, og droppet megler, sier Eriksson.

Saken fortsetter under bildet.

Solgt uten toalett

Leiligheten på Alexander Kiellands plass er ikke den eneste i denne størrelsesklassen som er blitt solgt for en overraskende høy pris i Oslo den siste tiden.

Tidligere i april ble en like liten leilighet på Bislett i Oslo solgt for 1,8 millioner kroner – 300.000 kroner over prisantydning.

Les også

Propr-konkurrent får ikke bruke eget navn og logo

Denne boligen skiller seg ut ved at den ble solgt uten toalett: Sammen med de 19 andre leilighetene i samme etasje må man som beboer dele på åtte toaletter og tre bad, som E24 har skrevet tidligere.

– Prisrekord

Propr hevder også at boligformidleren i en annen handel satte prisrekord på Bislett i Oslo. Da ble en penthouseleilighet solgt for 9,3 millioner kroner – også denne 400.000 kroner over prisantydning.

Kvadratmeterprisen på Bislett-leiligheten var på 131.000 kroner. Snittpris i området er til sammenligning 81.637 kroner per kvadratmeter, ifølge Propr.

Les også

Danske Bank inngår partnerskap med boligformidleren Propr

Propr ble etablert i januar 2016 av eiendomsmeglerforetaket Sem og Johnsen.

Målet er å gjøre det billigere for folk å selge privatboligen sin på egen hånd, uten å måtte benytte seg av eiendomsmegler.

Tjenesten fikk meglerbransjen til å tordne samme år. Norges Eiendomsmeglerforbund ba i et brev Finanstilsynet om å vurdere om Propr drev med eiendomsmegling – som i så fall ville være underlagt krav om konsesjon.

Finanstilsynet konkluderte på sin side med at Propr ikke kan anses som eiendomsmegling, men «mekanisk tilrettelegging for salg og avtaleinngåelse».

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om