Obos innfører prisrabatt på boliger i Oslo

Obos lokker med det de kaller en «spesielt gunstig pris» på selskapets boliger på Ulven i Oslo.

NY BOLIGPRISMODELL: Obos lokker boligkjøpere med rabatt på boliger på Ulven i Oslo.
Publisert: Publisert:

På de 141 leilighetene i Ulvenparken borettslag kan kjøperen i stedet for ordinær pris velge Obos Bostart, med priser 10–15 prosent under ordinær pris, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.

Til gjengjeld krever Obos at selskapet får retten til å kjøpe boligen tilbake når kjøper ønsker å selge den.

Obos betaler en pris som er lik den kjøper har kjøpt boligen for, justert for endring i boligprisindeksen til Eiendom Norge.

I første omgang gjelder ordningen de 141 boligene på Ulven, men dersom ordningen blir en suksess vil Obos ta den i bruk også på andre prosjekter.

– Obos Bostart er et helt unikt pilotprosjekt og et ærlig forsøk på å hjelpe flere inn på boligmarkedet. Det skal bidra til å oppfylle vårt formål om å skaffe flere medlemmer en god bolig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Les også

Regjeringen vil forby boligkjøp-stråmenn

Slik fungerer tilbakekjøpsretten

Tilbakekjøpsretten betyr at dersom eier av leiligheten på et tidspunkt ønsker å selge leiligheten, har Obos rett til å kunne kjøpe den tilbake til opprinnelig salgspris justert for prosentvis tilsvarende prisendring på leiligheter i Oslo-området basert på boligprisindeksen til Eiendom Norge.

Dette medfører at kjøper vil en endring av prisen på sin leilighet som vil være prosentvis den samme som for gjennomsnittet av alle leiligheter i Oslo.

Skulle boligprisene falle, vil boligprisindeksen fra Eiendom Norge være negativ og kjøpstilbudet fra OBOS vil i så fall være til en lavere kjøpspris enn opprinnelig kjøpspris. Har markedsprisen falt må andelseier ta et tap på lik linje med andre boligeiere.

Les også

Meglerkjeder: Boligprisfallet det siste året kan være hentet inn

Les også

Nyboligsalget fortsetter å skuffe

Les også

Leilighet på 14 kvadrat gikk for 1,94 millioner kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om