Leieprisene øker: Filip (26) leier ut alle sine leiligheter - og jakter bolig nummer fire

Samtidig som boligprisene har falt i Oslo, har leieprisene økt. Utleier merker nå stor pågang fra boligselgere som har blitt husløse.

UTLEIER – OG LEIETAGER: Filip Bergheim (26) eier tre leiligheter i Oslo-området. Nå leier han ut alle sammen – og har selv blitt leietager mens han jakter sin fjerde bolig. Han synes prisnivået i dag fortsatt er for høyt.
Publisert: Publisert:

Filip Bergheim (26) eier tre leiligheter i Oslo og Akershus. To har han leid ut, mens den siste har vært hjemmet hans. Det endret seg i august: Da flyttet han ut, og begynte å leie ut den også.

Nå er han selv leietager.

– Jeg prøvde egentlig å selge, men fikk ikke summen jeg forventet. Men i leiemarkedet er etterspørselen høy. Man får godt betalt, sier Bergheim til E24.

Leiemarkedet har ikke blitt med på eiemarkedets prisnedtur denne sommeren. Utleiemegleren har tvert imot registrert leieprishopp på mindre leiligheter.

Les også

Satte ned prisen to ganger – da kom folk på visning

– Friskt å ta 100.000 kvadratmeteren

Som fersk leietager blir også Bergheim nødt til å punge ut. Men bare midlertidig:

Planen er å kjøpe fjerde leilighet å bosette seg i.

Tross fire måneder med fallende salgspriser, synes han mange selgere fortsatt har for høye forventninger.

MERKER TRØKK: Daglig leder Pierre Jansson i Frogner House Apartments tegner nå flere leiekontrakter med personer som har solgt boligen.

– Slik markedet er nå, er det er ganske friskt å ta 100.000 per kvadratmeter for Frogner-leiligheter uten balkong og parkering, sier Bergheim, med henvisning til noen av boligene han har vurdert.

– Jeg venter på rett objekt til rett pris, sier han.

– Du tror at Oslo-prisene skal videre ned?

– Ja, jeg tror de skal synke i noen måneder til. Men jeg venter først og fremst på en god kjøpsmulighet. Den kommer nok, uansett hva som skjer med den generelle prisutviklingen, sier Bergheim.

Utleier: – Folk venter på prisfall

– Gjennom hele år har vi sett av flere velger å selge først, og finner seg et kortsiktig sted å bo mens de leter etter sin nye bolig. Vi merker en sterk økning, sier Pierre Jansson til E24.

Les også

Boligannonsen vekker oppsikt: – Stiller gorillaen på visning?

Han er daglig leder i Frogner House Apartments, som har 440 utleieobjekter på Oslos vestkant.

– Tilbakemeldingene vi får er at folk venter på at prisene skal falle ytterligere. De tror de kan gjøre gode kjøp gjennom å vente, sier Jansson.

Selv tilbyr de ferdig møblerte leiligheter og korte kontrakter. Jansson tror komboen treffer husløse boligselgerne godt, og viser til behovet for fleksibilitet til å flytte på rask varsel når man omsider finner rett kjøpsobjekt.

Makroøkonom Nejra Macic i Prognosesenteret tror husløse boligselgere kan medvirke til en leieprisøkning fremover.

– Jeg har inntrykk av at det er en del som selger boligen nå, og venter med å kjøpe ny til prisene faller, sier Macic til E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om