DNB-kunder flest fikk ikke rentekuttet som ble varslet

Norges største bank varslet torsdag at de kutter boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng. For det store flertallet av bankens lånekunder er kuttet langt mindre.

- HELT NORMALT: Konserndirektør for kommunikasjon i DNB Thomas Midteide ser ikke noe problematisk i at de kun opplyste om det maksimale rentekuttet på 0,25 prosent.

Foto: DNB
  • Karl Wig
Publisert:,

For flesteparten av DNBs lånekunder vil det varslede rentekuttet nemlig bli på 0,15 prosentpoeng, skriver Adressa.no.

Fra DNB får avisen opplyst at rentekuttet banken reklamerte med - 0,25 prosentpoeng - kun gjelder kunder med rammelån - og i tillegg kun rammelån på over to millioner kroner.

Imens er det faktiske rentekuttet 0,15 prosentpoeng for både vanlige boliglån, boliglån til unge, samt rammelån under to millioner.

DNBs konserndirektør for kommunikasjon Thomas Midteide ønsker ikke å oppgi til Adresseavisen hvor mange av rammelånskundene som får full renteuttelling.

Bankenes rentekutt: Her får du billigst boliglån

- Helt normalt. Heller ikke til Dine Penger:

- Vi går ikke ut med detaljert antall i de ulike segmentene. Alle kunder har fått rentenedgang, men det avhenger av typen lån man har, sier Midteide til Dine Penger.

- Men for både vanlige boliglån og boliglån til unge er rentekuttet 0,15 prosentpoeng. Hvorfor opplyste dere kun om 0,25 prosentpoeng?

- Det er helt normalt at bankene bruker inntil-priser når de melder renteendringer. Det er et forsøk på å forenkle, og så er det viktig at folk går inn og sjekker betingelsene for sitt enkelte lån, svarer Midteide.

Bakgrunn:Nordea og DNB kutter renten

- Gjelder en stor andel. Torsdag forrige uke kuttet også Nordea renten med inntil 0,20 prosentpoeng for sine kunder.

Banken opplyser at det maksimale rentekuttet gjelder lån inntil to millioner, mens de med høyere lån enn dette får rentekutt på 0,1 prosentpoeng.

Kommunikasjonsdirektør Unni Strømstad sier hun ikke har tall på om rentekuttet på 0,20 prosent kommer flertallet til gode eller ikke.

- Men det er definitivt en stor andel av kundene som oppnår det maksimale rentekuttet på 0,20 prosentpoeng, sier Strømstad til Dine Penger.

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kutter renten med 0,75 prosent - men bare for noen av kundene

  2. Nå faller boligrentene som dominobrikker

  3. Nordea og DNB kutter renten

  4. Annonsørinnhold

  5. Norske storbanker kutter boligrentene

  6. Danske Bank kuttet boligrentene: Noen timer etter følger konkurrentene