Beboere tapte i retten – må betale 1 million

Beboerne i Ladegårdsgaten 64-76 i Bergen ble tirsdag i Gulating lagmannsrett dømt til å betale en million kroner i sakskostnader til Bergen kommune mens tingrettens erstatningsbeløp på 80 millioner kroner ble underkjent.

DYRE SKADER: Ladegårdsgaten 64 - 76 har fått setningsskader som det vil koste 100 millioner kroner å utbedre. Beboerne gikk til rettssak mot kommunen som de mener har ansvaret for skadene.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Frifinnelsen av kommunen vil få store økonomiske konsekvenser for de 38 saksøkerne i boligselskapet som i stedet for å kunne dele et erstatningsbeløp på 80 millioner nå må ta en regning på en million for kommunens sakskostnader.

Saken dreier seg om det var en faktisk årsakssammenheng mellom skadene på bygningene og de årsaksfaktorer kommunen er ansvarlig for, nemlig en vanntunnel bygget i 1999.

Lagmannsretten kom fram til at det var de skadelidte, boligselskapet og aksjonærene, som har bevisbyrden. Lagmannsretten mente den hadde et bedre faktisk teknisk grunnlag for å vurdere saksforholdet enn tingretten hadde, fordi Bergen kommune engasjerte et tverrfaglig team av eksperter som har gjennomført adekvate undersøkelser siden tingretten traff sin avgjørelse.

Retten la mer vekt på dette teamets vurderinger enn de ekspertene partene har engasjert.

Det var i 2009 beboerne fikk beskjed om å evakuere på grunn av rasfare. Siden har de kjempet for å få erstatning for store setningsskader i leilighetene. Nå er altså tingrettens erstatninger satt til side, og beboerne må selv bekoste utbedringen av leilighetene gjennom boligselskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Strid om sykehusboliger kan havne i Strasbourg

  2. Cruiseselskap må betale millionerstatning

  3. Betalt innhold

    Må betale millionerstatning for ødelagt kai

  4. Tilkjent millionerstatning etter årelang forsikringsstrid

  5. Høyesterett: Boligkjøpere får ikke skjeggkre-rabatt