Mats (34) solgte egen luksusvilla til 19 millioner – uten megler

Eiendomsutvikler Mats Robertsen solgte selv luksusvillaen med 11 rom og fire bad for 19 millioner kroner, den nest dyreste villaen i Tromsø hittil i år.

En av Tromsøs største villaer, Heimdalvegen 2, ble nylig solgt for 19 millioner kroner av eiendomsutvikler Mats Robertsen. Han valgte å selge selv, uten megler.
Publisert: Publisert:

En av Tromsøs største villaer ble nylig solgt for 19 millioner kroner av eiendomsutvikler Mats Robertsen. Huset på tre etasjer med 11 rom og fire bad er det nest dyreste som er solgt i Tromsø hittil i år. Det ble solgt av Robertsen selv direkte til kjøperne, uten at han brukte megler eller la boligen ut for salg på det åpne markedet.

– Jeg vil ikke kommentere salget, sier Robertsen til iTromsø.

Han bekrefter at boligen er solgt uten megler og at kjøpesummen er 19 millioner kroner, men vil utover det ikke si noe om salget eller hvem kjøperne er.

Villaen til 19 millioner kroner er den nest dyreste som er solgt i Tromsø hittil i år, og den eneste av de dyreste som ikke er solgt av megler. Det går fram av iTromsøs gjennomgang av boligsalget i Tromsø hittil i år.

Villaen på 326 kvadratmeter har tre etasjer pluss stor sørvendt veranda med utsikt og sol nesten hele døgnet. I toppetasjen er det stort kombinert kjøkken og stue på nær 70 kvadratmeter, og i mellometasjen fire store soverom og to store bad. I sokkeletasjen er det to leiligheter med egne bad til utleie, et stort treningsrom og innebygd garasje.

Solgte selv

Det er prestisje blant meglere å selge dyre og ettertraktede eiendommer. En gjennomgang av de 50 dyreste boligsalgene i Tromsø hittil i år, viser at alle unntatt et hus ble solgt på det åpne markedet av meglere. Unntaket er Robertsens villa.

iTromsø kjenner til at meglere har spurt Robertsen om de skal selge huset for han. Men Robertsen jobber selv i eiendomsbransjen i Tromsø og valgte å selge huset selv.

Mats Robertsen jobber som eiendomsutvikler og er i år en av Tromsøs største boligselgere. Gjennom sitt heleide firma Ecovus har Robertsen hittil i år solgt ni boliger for 54 millioner kroner. Han har spesialisert seg på «eplehage-utbygging», der han kjøper opp eldre hus med stor tomt, river huset kjapt og bygger flere boliger på tomten.

NYE BOLIGER: Slik illustrerte Ecovus AS og eier Mats Robertsen de nye boligene han bygget og solgte i Tromsdalen.

I år har han solgt fire boliger i Myrvegen i Tromsdalen, to i Garver Eidissens vei nord på Tromsøya og tre i Strandvegen, alle sammen etter å ha bygget nye boliger på gamle tomter. Robertsen har solgt de nye boligene for rundt seks millioner kroner stykket.

Og det har Robertsen levd godt med. Han hadde en inntekt på rundt 1,3 millioner kroner, både i 2018 og 2019.

Dyrt nabolag

Villaen i Heimdalvegen 2 ligger sør på Tromsøya, og det er nettopp her det er solgt flest dyre og store villaer i Tromsø i år. En gjennomgang av de 30 dyreste boligsalgene i Tromsø hittil i år, viser at 16 av de 30 dyreste boligene som er solgt, ligger sør på Tromsøya, med postnumrene 9006, 9016 og 9013.

Eiendommen Robertsen nylig solgte, tilhørte opprinnelig Mack Eiendom. De nye huseierne blir nå nærmeste naboer med flere av Mack-familien, som er eller var involvert i Macks ølbryggeri og utesteder i Tromsø.

Mats Robertsen og hans samboer Lina Robertsen kjøpte eiendommen for fem år siden for seks millioner kroner. Den gang sto det en slitt villa fra 70-taller på eiendommen. De rev deler av huset og bygget på med flere etasjer og tilbygg, og flyttet inn i huset i 2017. Først i september i år fikk paret endelig ferdigattest fra kommunen, og ikke lenge etter ble det altså solgt.

Sjekk oversikten over de dyreste boligene som er solgt i Tromsø i år hos iTromsø (+).

Publisert:

Her kan du lese mer om