Eiendomsmegler refses for lokkepriser

- Det dreier seg om villedende markedsføring, mener Forbrukerombudet.

UTBREDT UKULTUR: Flere eiendomsmeglere kritiseres for å bruke urealistisk lave prisantydninger for å lokke til seg kjøpere. Eiendomsmegleren iHus trekkes frem av Forbrukerombudet som en av verstingene. Bildet er et illustrasjonsfoto fra en visning.

Jarl Fr. Erichsen
  • E24
Publisert:

- Vi måtte ta en alvorsprat med dem, sier Jo Gjedrem, fagdirektør i Forbrukerombudet, til Finansavisen, etter et møte med Eindomsmegleren iHus.

iHus, som er en av de mest brukte på eiendomsmeglerne på Grünerløkka i Oslo, skal ifølge Gjedrem være en av verstingene på bruk av «systematisk bruk av lav prisantydning».

- Det dreier seg om villedende markedsføring. Prisantydning må ikke sette lavere enn det selger er villig til å selges for, sier Gjedrem.

- Frivillig avtale

Ada Kjenner, daglig leder og partner i iHus på Grünerløkka har få kommentarer til besøket fra Forbrukerombudet, men avviser at megleren ble truet med bøter og anmeldelser.

VILLEDENDE: - Vi måtte ta en alvorsprat med dem, sier Jo Gjedrem, fagdirektør i Forbrukerombudet, etter å ha ha hatt møte med eiendomsmegleren iHus på Grünerløkkka.

Forbrukerombudet

- Nei, absolutt ikke. Det ble inngått en frivillig avtale, sier hun til Finansavisen.

Torsdag skrev Dagens Næringsliv om en ukultur blant meglere, der meglere bruker kunstig lave prisantydninger for å lokke til seg kjøpere.

Leder for Eiendomsmeglerforeningen i Oslo og Akershus, Anders Langtid, uttalte torsdag at han har invitert kolleger til et oppvaskmøte.

Har pågått i lengre tid

Foreningen har i lengre tid sett en utviklingen av kulturen, og sier praksisen er spesielt tydelig ved salg av små leiligheter.

I fjor høst foretok TV2 en gjennomgang av flere hundre boligannonser, der funnene viste flere eksempler hvor meglers prisantydning lå flere hundre tusen kroner laverer enn taksten.

Også Forbrukerrådet vil komme lokkeprisene til livs, og har som mål å stoppe bruken i løpet av året.

LES OGSÅ:

  • Stadig dyrere for single å bo
  • Mener meglere manipulerer med lokkepriser
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Forbrukerombudet: De har villedende praksis: Oslo-megler lover å ikke «lokkeprise»

  2. Oppussingsobjekt gikk 70 prosent over prisantydning

  3. Forbrukerombudet truer meglere med lokkepris-straff: Måtte by over seg selv tre ganger

  4. Annonsørinnhold

  5. Forbrukerombudet:  - Lokkepris-tendenser i Oslo

  6. Meglersjef med beinhard kur til kolleger: Slik skal lokkeprisene på boliger stanses