Så mye billigere er flyreisen i år enn i fjor

Flybilletter blir stadig billigere. Nå kan du reise til flere destinasjoner for en 20 prosent lavere sum enn i fjor.

Billigere: Prisene på tur/retur billetter fra Oslo til Dubai er 20 prosent lavere i år enn i fjor.

Foto: Kamran Jebreili / AP
  • Tuva Bønke Grønning
Publisert:

Flyreiser blir stadig billigere, og det trenger ikke lenger koste skjorta å komme seg på en tur til varmere strøk eller reise på storbyferie i Europa. Reiseselskapet Travellink har utfra rundt en million reiser fra Oslo, Helsinki, Stockholm og København sammenlignet prisene på tur/retur billetter fra i fjor til i år.

Fra Norge har prisene på billetter til Dubai, Budapest og Chania blitt hele 20 prosent billigere, mens flybilletter til Roma, Berlin, Wien, London og Antalya har blitt opp mot 15 prosent billigere.

- Vi har sett på dette i flere år, og ser at prisene går jevn nedover. Til steder som Chania og Antalya har det tradisjonelt bare gått charter, men nå er flere rutefly kommet inn på markedet, sier Hege Bergsløkken, leder for Travellink Norge.

- Når ruteflyene kommer på banen blir det en annen tilgang og prisene presses. Det er virkelig kundens marked, sier hun.

Nå starter krigen om feriesurferne

Rutefly. De nyeste tallene er hentet fra de tre første månedene i 2014 og sammenlignet med samme periode i fjor. Om sommeren er flyprisene tradisjonelt sett noe høyere.

Bergsløkken understreker at Ryanair ikke er med i undersøkelsen, og at prisene da kunne vært enda noe lavere.

Bergsløkken tror nordmenn har andre feriebehov nå enn for noen år siden.

- Før dro mange på en to ukers chartertur en gang i året. I dag bryter man det gjerne opp i flere turer, sier hun, og fortsetter:

- Far skal kanskje på tur med sine barn, og mor med sine. Kanskje tar bestemor med seg barnebarna på en tur og drar med venninner på en annen. Vi ser at chartertilbudet har justert seg noe, men ruteflyene gjør dette mye mer fleksibelt, sier hun.

Leiebilen ble seks ganger dyrere enn avtalt

Hellas populært. Både Chania og Antalya har vært populære reisemål for nordmenn i flere år, men ser ut til å ha fått en oppsving etter at ruteflyene begynte å fly dit.

- Dette ser vi også med Dubai. Det har blitt mer populært etter at Norwegian begynte å fly direkte. Folk flest vil bruke minst mulig tid på reisen og foretrekker direktefly. Til høsten starter også Emirates med direktefly til Dubai, så da vil det nok bli enda mer populært, sier Bergsløkken.

Her kan du lese mer om

  1. Reise
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Hit ble det dyrere å fly i 2015

  2. På denne ukedagen er flybillettene billigst

  3. Slik vil vi bruke ferien

  4. Annonsørinnhold

  5. – Sommer betyr Middelhavet for nordmenn

  6. Reisebyrå med ferske flytall: Så mye dyrere har jobbreisen blitt