Slik gikk Martine (23) frem for å kuppe bolig før visning

Etter ett år på boligjakt, sikret Martine seg leiligheten i Oslo ved å by 210.000 over prisantydning. Thor i Stavanger har kuppet bolig før fellesvisning to ganger.

Martine lette i ett år før hun fant seg leilighet. Hun kuppet leiligheten på 34 kvm før visning, og ga 210.000 over prisantydning.

Privat
  • Tuva Bønke Grønning
Publisert:,

- Jeg så fort at de leilighetene jeg kikket på gikk mye over takst. Det er et veldig vanskelig marked, sier den ferske boligeieren til E24.

Som E24 skrev lørdag, blir det stadig vanligere at boligkjøpere kupper kjøpet før det i det hele tatt er holdt fellesvisning.

Da Martine Hasselgreeen fra Lørenskog skulle begynne å se etter sin første bolig i Oslo for over et år siden gikk hun på oppgaven med stor iver.

Utallige timer på finn.no, en haug med visninger og flere tapte budrunder senere begynte den nyutdannede sykepleieren å miste motet.

- Jeg så fort at de leilighetene jeg kikket på, som er små leiligheter, gikk mye over takst. Jeg glemmer aldri en leilighet på 31 kvadratmeter som gikk for 500.000 over takst, forteller hun.

- Det er et veldig vanskelig marked å komme seg inn på.

Les også

«Boligen er solgt. Visning avlyst»

210.000 over prisantydning

Da det i juni i år dukket opp en ganske nyrenovert toroms leilighet på 34 kvadratmeter i Homannsbyen i Oslo, tenkte Hasselgreen at hun måtte være tidlig ute og slå til.

Boligen lå ute med en prisantydning på 2.190.000 kroner.

- Jeg spurte om å komme før på visning og kom godt overens med eieren under visningen. Jeg visste ikke helt hvordan det hele fungerte, men etter å ha fått litt råd forsøkte jeg med et bud direkte til selger på 110.000 over takst, forteller hun.

Det var selgeren ikke interessert i, og ga beskjed om at hun da heller ville holde fellesvisning. Da klinket Hasselgreen til med ytterligere 100.000 og fikk endelig en avtale.

- Det er mye penger, men jeg tror leiligheten er et typisk objekt som kunne gått for enda mer. Jeg tror jeg vil få solgt for det samme og kanskje mer, sier den ferske boligeieren.

Kuppet bolig to ganger

Thor fant til slutt drømmeboligen i Stavanger.

Boligprospektet

Thor B. (57) har bodd i det samme nabolaget i Sandal i Stavanger siden 1985. I løpet av de nesten 30 årene har han eid fire ulike hus i området.

To av boligene kuppet han før selger i det hele tatt hadde holdt visninger.

- Da jeg og min tidligere kone gjorde dette i 1994 var det nesten ingen som hadde hørt om å «kuppe en bolig». Dette var også i en periode hvor boligprisene hadde sunket en del, forteller han.

Thor bodde allerede et minutt å gå fra boligen og visste at det var sjelden det ble lagt ut noe for salg i området.

Drømmeboligen ble deres da de tilbød selger 100.000 kroner over takst, som den gang var 1.800.000 kroner.

Les også

Tore Kenneth tjente fett på boligboom

Ny drømmebolig

Da Thor en periode bodde i Paris i 2012 fikk han nyss om at det han beskriver som huset med nabolagets beste beliggenhet skulle ut for salg.

Det var den flott utsikten som gjorde at Thor var helt sikker på at han ville ha boligen. Han betalte til slutt prisantydning før visning.

Foto: Thor B

Da han fikk se huset og utsikten under en privatvisning hoppet han i det og spurte selger hva han skulle ha for å selge huset der og da.

- Noe overraskende svarte han at han ville ha prisantydning. Jeg hadde forventet minst ti prosent opp, og da ville ikke banken ha blitt med på mitt ville eventyr, sier han.

- Så det endte med at jeg fikk drømmehuset i 2013.

Ikke i tvil

Thor forteller at han aldri var i tvil om det var lurt å slå til før visning, men understreker at han kjenner området og prisene veldig godt.

- Jeg ville vært skeptisk til å kuppe en bolig hvis jeg ikke kjente området. Da skulle jeg i så fall virkelig hatt godfølelsen for boligen. Det er også viktig at du tenker å bo i boligen en god stund, mener han.

Nå holder huseieren på med å pusse opp for å endelig kunne flytte inn i drømmehuset.

Les også:

Her får du billigst boliglån - men da må du flytte hitNyboligsalget gikk opp i tredje kvartalSkattelistene: Dette tjener vi egentlig

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. «Boligen er solgt. Visning avlyst»

  2. Tøyen-bolig solgt for én mill. over takst før fellesvisning

  3. Nei, alt går ikke over takst i boligmarkedet!

  4. Annonsørinnhold

  5. Selger fikk «kuppbud» på en halv million over - tjente 200.000 på å si nei

  6. Toromsleilighet i Ullevål Hageby solgt for 7,55 millioner