Vennegjeng tilbudt penger for å stå i kjøpekø

Under visning av et nytt boligprosjekt i Oslo i oktober fikk venner av en ansatt i prosjektet tilbud om 500 kroner for å late som om de var interesserte kjøpere.

KJØPTE INTERESSENTER: En større vennegjeng ble betalt for å virke som seriøse interessenter under visning av en leilighet.

Jarl Fr. Erichsen
  • NTB
Publisert: Publisert:

Forespørselen ble sendt til Facebook-venner av en ansatt i investeringsselskapet Daimyo AS som eier leilighetsprosjektet, skriver Aftenposten.

«Kan du ta med 10 venner og stå i kjøpekø for eiendomsprosjektet vårt». «Man må late som man er superkin – ikke stå å tøyse.» «500 cash pr. person». «Lette penger», sto det blant annet i forespørselen.

Ifølge avisen fordelte ti personer seg rundt i de forskjellige leilighetene. Betalingen fikk de fra en ansatt i Daimyo. Daglig leder Espen Aubert benekter imidlertid at betaling har skjedd, men sier det er vanlig å oppfordre venner og kjente til å komme når de selger prosjekter.

I Norges Eiendomsforbund mener administrerende direktør Carl Geving potensielle kjøpere på denne måten blir ført bak lyset. Fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerrådet mener selv det å invitere venner og bekjente uten betaling, gir villedende inntrykk på visning.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Personlig økonomi

Flere artikler

  1. – Har ikke ristet av oss sjokket fra i høst

  2. Megler endret husfargen i Photoshop

  3. – Blir fort satt i bås når man lager en sånn leilighet

  4. Annonsørinnhold

  5. Eiendomsmegler: – Jeg tror vi er all time high

  6. – Hun løp ut på stuegulvet og ropte «her kan jeg ikke bo, her spøker det»