Spar tusener med kort-rabatt

Kampen om kredittkortkundene hardner til. Hele 5 gebyrfrie kredittkort gir deg nå rabatt på varekjøp. Du kan spare tusener i løpet av ett år.

RABATT: Du kan spare tusener i året, dersom du benytter deg av kortrabatter på en smart måte. Foto: Sjur Jansen, Dine Penger

  • Richard Nodeland
Publisert:,

Kredittkortmarkedet flommer over av kort, og for å møte konkurransen må tilbyderne overby hverandre i gunstige betingelser og fordeler for å vinne kunder.
Så å si alle kredittkort er nå gebyrfrie, i den betydning at de ikke har årsavgift eller tar gebyrer for varekjøp.
Kredittkortselskapene må derfor tilby andre fordeler for å kapre kjøpevillige nordmenn.

OBS!

Se oversikt over kredittkort nederst i saken.

Rabatt på varekjøp

Det mest populære for tiden er å gi rabatter på varekjøp du foretar med kortet. Rabatten kan være på bestemte varegrupper eller på alle varekjøp du foretar med kortet.
For tiden finnes det fem kredittkort på markedet som tilbyr deg rabatt på varekjøp i en eller annen form (øre-rabatter på drivstoffpris er her holdt utenfor).

Rabatt på møbler, bensin og klær

365Privat har flere ganger blitt kåret til beste kort for den disiplinerte kortbruker (kunde som betaler hele fakturabeløpet ved forfall - hver gang) her i Dine Penger.
Kortet gir deg 3,65% rabatt (derav navnet) på alle varekjøp foretatt i møbelforretninger, bensinstasjoner og klesforretninger verden over.
Før kunne du også få 1% rabatt på alle andre varekjøp, men denne rabatten falt bort fra 15. november.

Nykommer i tet

Nykommeren Trumf Visa - tilknyttet bonusprogrammet Trumf - puster nå 365Privat i nakken.
Kortet gir deg 3% rabatt på alle varekjøp foretatt i Trumf-tilknyttede dagligvareforretninger (Meny, Kiwi, Spar, Ultra, Centra, Joker og Matvarehuset Jacobs på Holtet). På alle andre varekjøp (unntatt konkurrerende dagligvareforretninger i Norge) får du 1% rabatt.
Rabatten opptjenes som Trumf-poeng, men kan når som helst utbetales til din egen bankkonto. Du kan også benytte poengene i nettbutikken til Trumf.
Det følger også gratis reiseforsikring med kortet som trer i kraft når du betaler over 50% av reisekostnadene med kortet.

Spar flere tusen kroner

Klarer du å betale kortregningen ved forfall kan du spare flere tusen kroner ved å benytte deg av ett eller flere av rabattkortene.
En familie på fire bruker fort 100.000 kroner i dagligvareforretninger i løpet av ett år. Det betyr 3.000 kroner spart dersom du bruker Trumf Visa.
Det kan selvsagt hende at enkelte varer er billigere hos andre kjeder, men handler du fast ved en av Trumf-butikkene, er det ingen grunn til ikke å få med seg rabatten.

Stor pågang

Truls Fjeldstad, daglig leder for NorgesGruppens bonusordning Trumf, forteller at det er stor pågang allerede før kortet er lansert.

Faksimilie: trumfvisa.no

- Kredittkortet har kun blitt reklamert for i kundeavisen vår. Likevel har mange tusen ringt og sendt e-poster. Det er stor interesse for kortet, noe vi også har sett for Trumf generelt i høst. Noe av dette kan nok forklares med finanskrisen og ønsket om å spare penger, sier Fjeldstad.
- Erfaringer fra andre land, samt bensinkortene i Norge, har vist at fordelskort knyttet opp til betalingkort gjør kundene mer trofaste og lojale. Gevinsten av dette deler vi med kundene, lover Fjeldstad.
Kortet lanseres i månedskiftet januar/februar 2009, men du kan allerde nå bestille kortet.

Bensinrabatt

Kash Visa og Cresco Car gir deg begge 4% rabatt på varekjøp foretatt på bensinstasjoner over hele verden. Cresco gir deg forøvrig 6% rabatt som et introduksjonstilbud de to første månedene som ny kunde.
Det spiller ingen rolle om du betaler ved pumpen eller i kassa - alt du kjøper på disse stasjonene vil du få rabatt på. Rabatten trekkes automatisk av på fakturaen.

Flybonus

Shell Mastercard og Bank Norwegian Visa gir deg begge 1% rabatt på alle varekjøp foretatt med kortene.
For Shell Mastercard opptjenes rabatten på samme måte som ved Trumf Visa - gjennom Trumf-programmet.
Bank Norwegian gir deg bonuspoeng som kan benyttes ved kjøp av flyreiser hos Norwegian. Du kan altså ikke ta ut rabatten i kontanter.
Bank Norwegians kredittkort gir deg i tillegg 5% rabatt når du kjøper lavprisbilletter til utlandet hos Norwegian og hele 20% rabatt når du kjøper fullprisbilletter til utlandet i samme selskap.

Lønnsomt

Bensin, møbler og klær utgjør også store utgifter i løpet av ett år. Med rabatter på 3,5-4% på slike kjøp, sparer man fort noen tusen kroner.
Vær imidlertid oppmerksom på at Kash, Cresco Car og 365Privat har en maks-grense på hva du kan oppnå i rabatt pr år - mellom 1.000 og 2.000 kroner.

Pass på rente og gebyrer!

Det er imidlertid en forutsetning at du er disiplinert om du skal tjene på disse kortene.
Kredittkortselskapene må leve av noe, og rabattkortene kommer langt ned på listen når vi ser på renten du betaler om du bruker av kreditten.
Samtlige av rabattkortene har en årlig effektiv rente på mellom 22 og 24%. Det betyr at vinningen fort går opp i spinningen om du utsetter å betale ned kreditten.
Er du en aktiv kredittbruker bør du benytte deg av kortet med lavest effektiv rente - for tiden Skandiabankens kredittkort.

HER ER OVERSIKTEN OVER AKTUELLE KREDITTKORT

Om tabellen:

Prisene er hentet fra kortselskapenes nettsider den 2. desember. Dine Penger tar forbehold om feil i prislistene.

OBS!

Reiseforsikringen gjelder dersom minst halvparten av reisen betales med kredittkort.

Andre fordeler/ merknader:

GE Mastercard Gold:

Gratis juridisk bistand i klagesaker vedrørende produkter kjøpt med kredittkortet.

Cresco Gold:

Innskudd tom 100.000 kr på kortet gir 4,5% rente.

Ya Kredittkort:

Gratis ulykkesforsikring (dødsfall) på 100.000 kr, kan benyttes i alle betalingsterminaler i Norge.

Nordea Privat Mastercard:

Kjøpsforsikring, forsikring ved privathandel på nett. *) Årsavgift på 390 kr dersom du ikke er Fordel Pluss-kunde.

DnB NOR Mastercard:

Kjøpsforsikring. *) Årsavgift på 250 kr dersom du ikke er Total-kunde.

Eurocard Gold:

Ingen øvre bruksgrense - men saldo over kredittgrense må betales ved forfall.

Landkreditt Visa:

Uttak i minibank og overførsel til bruks-/sparekonto er rente- og gebyrfritt på samme måte som varekjøp, dersom hele beløpet betales ved forfall.

Diners Club:

Rabatter på hoteller, restauranter, osv. Gratis tilgang til Diners Club VIP-lounger. Ingen øvre bruksgrense - men saldo over kredittgrense må betales ved forfall

365 Direkte:

3,65% rabatt ved varekjøp i møbelbutikker, bensinstasjoner og klesforretninger over hele verden. Valutapåslag utenfor Europa 2% (mot normalt 1,75%).

Gebyrfri Visa Gold:

*) 29,84% årlig eff.rente ved minibankuttak. NB! Dersom ikke hele beløpet betales ved forfall, regnes renter fra kjøpstidspunktet - også ved varekjøp

Postbanken Mastercard

: *) Årsavgift på 100 kr dersom du ikke har kundeprogrammet Postbanken Leve.

Bank Norwegian:

Fungerer også som bonusprogram for Norwegian. 5/20% rabatt (lavpris/fullpris) på flyreiser med Norwegian, 1% på alle andre kjøp. Poeng må benyttes til kjøp av flyreiser.

Kash:

Gir 4% i rabatt på alt du handler med kortet på bensinstasjonen - både ved pumpen og i stasjonen.

Cresco Car

: Gir 4% i rabatt på alt du handler med kortet på bensinstasjonen - både ved pumpen og i stasjonen.

Shell Mastercard:

Gir 1% rabatt på alle varekjøp samt 30 øre rabatt pr liter drivstoff på Shell-stasjoner.

Trumf Visa:

Gir 3% rabatt på alle varekjøp i Trumf-tilknyttede dagligvarebutikker samt 1% på alle andre varekjøp (unntatt konkurrerende dagligvarekjeder i Norge).

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
  2. Bank
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Spar penger med kredittkort

  2. Beste kredittkort for deg

  3. Finn beste kredittkort for deg

  4. Annonsørinnhold

  5. Her er de beste kredittkortene

  6. Kredittkort med valgfri rabatt