Oslo får sykkelvennlige leiligheter

Syklister skal ha høyere rang enn bilen i et nytt boligprosjekt i Nydalen i Oslo.

SATSER SYKKEL: Så langt er byggingen av 42 av 50 nye sykkelvennlige leiligheter og kontorer startet. 27 av dem er i Oslo.

Berit Roald
  • NTB
Publisert:

Her blir det tyverisikre sykkelrom ved inngangspartiene, vaske- og mekkesoner for sykkel og leiligheter med tørkeskap til sykkelklærne, skriver Aftenposten.

– Vi har sagt at Nydalen skal bli Oslos sykkeldestinasjon. Vi tror det blir lettere å ta sykkelen til butikken når man kan gå fra leiligheten og rett ned i sykkelboden ved inngangen. Når sykkelen er mer tilgjengelig enn bilen er det kanskje lettere å bruke sykkelen, sier prosjektleder Arne Henry Sørra hos bydelsuvikleren Avantor.

Det er gammel industribygg som i sin tid tilhørte Christiania Spigerverk som skal gjøres om til kontorer og leiligheter.

Utbyggingen er en del av prosjektet Future Built, som blant andre Oslo kommune, Enova, Husbanken og Miljøverndepartementet står bak. Målet er å realisere 50 forbildeprosjekter, både områder og enkeltbygg, som skal redusere klimagassutslipp med minimum 50 prosent innen områdene transport, energi- og materialbruk. Så langt er 42 i gangsatt, 27 av dem er i Oslo.

Les også

Oslo krever klimahjelp fra staten

Les også

Klart for tidenes trafikkeksperiment i Oslo

Les også

Oppdagelsen som kan gi bildekk som reparerer seg selv

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Eiendomsmilliardær bygger studentboliger

  2. - Tror vi blir mer gira om våren

  3. Leilighet på 15 kvadratmeter i Nydalen gikk til 2 millioner kroner

  4. Annonsørinnhold

  5. Meglere melder om positivt skifte: – Folk tenker at bunnen er nådd

  6. Bergenserne skrur opp husleien under sykkel-VM