Fritidsboliger i vinden som aldri før: Dette er Norges dyreste hytter for salg i julen

Meglerne betegner 2016 som et drømmeår for fritidsboliger. Nå ligger noen av landets råeste hytter ute for salg.

NOREFJELLS DYRESTE: Femromsleiligheten til 25 millioner på Norefjell er blant landet dyreste fritidseiendommer akkurat nå, og Norefjells dyreste fritidseiendom.

Foto:
  • E24
Publisert: Publisert:

Samtlige av meglerne E24 har vært i kontakt med, melder om et brennhett hyttemarked i 2016, og trenden vil neppe stoppe med endringene i boliglånsforskriften, skal vi tro meglerne.

– Jeg tror ikke salget av fritidseiendommer på fjellet vil stagnere på grunn av de nye reglene. Folks fritid er veldig høyt prioritert, og jeg tror folk vil fortsette å søke seg opp mot fjellet også neste år, sier Jannike Seljevoll Herleiksplass i Herland Eiendom på Geilo.

Les også

Fersk hyttestatistikk: Enorme prissprik på høyfjellet

Norefjells dyreste

På Norefjell i Buskerud ligger områdets dyreste leilighet ute for salg i romjulen.

– Det er det dyreste som er solgt på Norefjell. Både utsikten og beliggenheten for leiligheten er fantastisk, sier Morten Høegh i Sem & Johnsen.

Nå ligger toppleiligheten ute til salgs igjen, til en prisantydning på 25 millioner. Leiligheten ligger i Norefjells alpinanlegg.

Leiligheten er på 317 kvadratmeter, og det følger med tre parkeringsplasser.

Høegh forteller om at det er noen som har meldt sin interesse, men vil ikke forskuttere et salg.

– Vi regner med noe respons i romjulen, så får vi se om det blir salg over nyttår.

HAFJELL-LUKSUS: Har du 25 millioner kroner, kan du boltre deg på 300 kvadratmeter i ett av Hafjells dyreste hytteområder i Lunnstadlia.

Foto: Privatmegleren

«Eksklusiv luksushytte» på Hafjell

Hafjell byr på skibakker og fjell, men også en «eksklusiv luksushytte» som megler Kim André Krabbe betegner den som i Finn.no-annonsen.

Fritidsboligen er plassert på Lunnstaden, som av mange betegnes som et svært lukrativt hyttefelt. Den delvis skiferbelagte hytta er på hele 300 kvadratmeter. Megler har bare lovord å si om eiendommen som har en prisantydning på 25 millioner kroner.

– Når jeg kom inn i hytta synes jeg dette var råtøft. Alle de delikate detaljene viser tydelig at det er høyeste standard på alt, sier megler Kim André Krabbe i Privatmegleren Panorma, som selger fritidseiendommen på Lunnstaden.

Hytten som sto ferdig i 2005 tok hele fem år å bygge forteller megler. Belegningssteinen alene brukte byggearbeiderne 2 år på å legge.

– Den ligger ute for salg i dag for en betydelig lavere pris enn hva det ville kostet å bygge den om man skulle gjort det nå, forteller Krabbe.

Krabbe forteller interessen har vært stor omkring eiendommen, og regner med et salg før januar måned er over.

– Vi har per nå fem seriøse interessenter, og et par har meldt seg på nå opp mot julen, og regner med at når noen først legger inn et bud nå så vil den bli solgt ganske raskt, avslutter Krabbe, som også kunne fortelle at eier tilbringer julehøytiden på den påkostede hytta.

DYREST: For 46 millioner kroner får man intet mindre enn 700 kvadratmeter hytte, to garasjer, en vinkjeller og badebasseng.

Foto: Krogsveen

Gigantisk hytte på Geilo

Fritidsboligen Skarvegløtt på Geilo er den største og dyreste fritidseiendommen som ligger ute for salg i disse dager.

Hvis man skal kapre Norges dyreste hytte fra markedet, må man ut med rundt 46 millioner kroner.

Les også

Dette er markedets fem dyreste strandhytter

Hytten er godt over gjennomsnittet stor med 700 kvadratmeter i bruksareal, fordelt på seks soverom, fem bad, vinkjeller, bassang og to garasjeplasser, for å nevne noe.

Et naturreservat like ved gjør at det aldri kan bli bygget noe i bakkant av eiendommen, noe som er attraktivt for eventuelle kjøpere som vil nyte luksuseiendommen uten innsyn.

Skarvegløtt har vært forsøkt en rekke ganger de siste åtte årene, uten videre hell.

– Selger har hatt interessenter tidligere, men må ikke selge. Han selger for den rette prisen, sa Karlsrud til Dagens Næringsliv i november.

Les også

Sterk vekst i hyttebyggingen

Les også

Rift om fjellhyttene

Les også

Elleville Oslo-tilstander i hyttemarkedet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
  2. Boligmarkedet
  3. Hytte

Flere artikler

  1. Avfallsmillionær solgte luksushytta på Hafjell i romjulen

  2. Landets dyreste fjellhytte har vært til salgs siden 2008

  3. Spetalen kjøper luksushytte på Norefjell for 41 millioner

  4. Sterk prisvekst på fjellhytter

  5. Norges dyreste hytter tar tid å selge: – De interesserte har noe fint fra før