Turistsjef om ny Michelin-stjerne: – En unik mulighet

Stavanger sikret seg sin andre Michelin-stjerne onsdag. Reiselivssjef mener utmerkelsen gir byen mye drahjelp i markedsføringen mot turister.

NY STJERNE: Roger Asakil Joya fra restauranten Sabi Omakase i Stavanger tildeles en stjerne i den nordiske Michelin-guiden. Nå tror reiselivsbransjen i byen at flere vil få øynene opp for Stavanger som matby.
Publisert: Publisert:

Onsdag sikret Sabi Omakase seg en stjerne i den prestisjetunge Michelin-guiden. Flere hadde på forhånd ventet at sushirestauranten i Stavanger ville få minst én stjerne. Samtidig beholder Stavanger-restauranten Re-naa sin stjerne fra i fjor.

Reiselivsbransjen i Stavanger er i ekstase over tildelingen.

– Vi som markedsfører regionen har fått en unik mulighet med stjernen vi fikk i fjor, og den nye vi har fått i år. Dette skaper en enorm oppmerksomhet rundt matbyen Stavanger og matfylket Rogaland, sier Gunhild Vevik, kommunikasjonssjef for Reiselivslag Stavanger, til E24.

Les også

Stavanger får ny Michelin-stjerne

– Hvordan merket dere effekten av fjorårets nye stjerne?

– Vi merket at det ble lettere å få gjennomslag for Stavanger-regionen som reisemål. Nå er maten blitt en viktig drahjelp i markedsføringen. Folk flyr inn til Stavanger for å oppleve måltidsopplevelser, sier hun.

Skryter av ny stjernerestaurant

Ifølge Vevik er 50 prosent av gjestene på Re-naa og Sabi Omakase tilreisende fra andre deler av verden og Norge.

Vevik mener det er positivt at guidens inspektører har begynt å oppsøke flere restauranter utenfor hovedstedene i Norden.

Hun har selv spist på den nye stjernerestauranten og skryter den opp i skyene.

– De tilbyr en helt spesiell opplevelse. De har et stolt vertskap og er superdyktige i faget sitt, sier hun.

Reiselivsforsker tror på drahjelp

Førstelektor Arild Røkenes ved Institutt for reiseliv og nordlige studier ved Universitetet i Tromsø mener tildelingen kan gi reiselivet i byen en positiv effekt, men at det er vanskelig å si noe om hvor stor effekten vil være.

– Det har i hvert fall ikke noen negativ effekt. Det er positivt, selv om det nok har større betydning for restaurantene selv enn for reiselivet som helhet, sier Røkenes til E24.

Les også

Noma-gründer satser stort i New York

Han mener stjernene kan være et fint tilskudd til destinasjonsmarkedsføringen av Stavanger, fordi byen har forsøkt å bygge seg opp som en matdestinasjon.

Han tror også tildelingen kan være med på å skape positive ringvirkninger ved resten av byens restauranter.

– De vil kunne bli forbilder som andre restauranter strekker seg etter. Enda viktigere er det at de vil få flere gjester, som vil føre til at andre restauranter må skjerpe seg for å holde følge i konkurransen, sier Røkenes.

Publisert: