15.000 studenter i boligkø

Mens studiestart nærmer seg med stormskritt, står 15.000 studenter uten et sted å bo. Nå krever de fortgang i byggingen av studentboliger.

TRENGER FLERE ROM: I Oslo mangler det cirka 3800 hybelenheter, Bergen cirka 1900, og i Trondheim cirka 1200.
Publisert: Publisert:

- 1.000 boliger i året er for lite. Tempoet må skrus opp allerede nå, sier leder Øyvind Berdal i Norsk studentorganisasjon (NSO). Han sier boligmangelen blant studentene viser at utbyggingen ikke holder tritt med etterspørselen.

Til høsten legges statsbudsjettet for neste år fram, og Berdal ber kunnskapsminister Kristin Halvorsen sørge for at det gir rom for bygging av 1.500 nye studentboliger og en økning av studiestøtten.

Tall NSO har hentet inn fra samskipnadene viser at det bare er studentboliger til snaut 14 prosent av studentene. Dermed må de fleste ut på det private boligmarkedet. Samtidig påpekte Dine Penger nylig at studiestøtten målt i G – folketrygdens grunnbeløp – er lavere enn på 37 år. Den siste halvdelen av 1970-tallet holdt støtten følge med lønnsutviklingen for vanlige lønnsmottakere, men siden begynnelsen av 1980-tallet har studentene tapt terreng til både lønnsmottakere og minstepensjonister.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om