Eiendomsskatten på Jahn Ragnars (70) hytte økte med 80 prosent

I fjor fikk han en halvårsregning på 789 kroner for hytten i Ringsaker. I år var den steget til 1.434 kroner.

SKATTESJOKK: Jahn Ragnar Skaug (70) irriterer seg over økt eiendomsskatt på hytta ved Aksjøen i Ringsaker . Her sitter han sammen med hunden Diva hjemme i boligen på Hamar.
Publisert:

Hytteeier Jahn Ragnar Skaug kunne ikke tro sine egne øyne da han mottok eiendomsskattregningen fra Ringsaker kommune. På bare ett år har den nemlig steget med 80 prosent.

- Det er helt uhørt å legge på eiendomsskatten så mye. Det er en griskhet over alle støvelskaft, sier han til Hamar Arbeiderblad, som først omtalte saken.

Økningen kommer som følge av at kommunestyret i desember vedtok å heve skattesatsen fra 2 til 2,9 promille. Samtidig ble bunnfradraget halvert til 100.000 kroner. Kommunen kommer dermed til å dra inn 61 millioner kroner i eiendomsskatt, mot 38 millioner i fjor.

Sjekk eiendomsskatten i din kommune her

- Uverdig

Økningen får opposisjonen i Ringsaker kommune til å rase.

- De færreste av kommunens hytter ligger i det øvre prissjiktet. Det er med andre ord ikke snakk om veldig mye penger, men dette er en prinsippsak. Poenget er at hytteeierne som ikke er bosatt i kommunen ikke har stemmerett og derfor heller ikke får sagt sin mening om saken. Det mener vi er uverdig, sier Odd-Hermmann Roel Børke (H) til E24.

Han reagerer også på at kommunestyret i desember vedtok at det skal være en årlig prisjustering på eiendomsskatten.

- Det betyr at det bare vil bli verre og verre for hvert år som går. Dette til tross for at de forrige gang gikk til valg med intensjon om å fryse den eiendomsskatten på to promille, sier han.

Har du tips om dette? Send oss en epost

Siste utvei

Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) forsvarer økningen til 2,9 promille med at dette var helt nødvendig for å redde kommuneøkonomien.

- Alternativet var å kutte ned på velferdsgoder, og det ønsket vi selvfølgelig ikke. Da måtte vi ty til en slik løsning, men det skjer absolutt ikke med lett hjerte. Jeg skjønner at folk irriterer seg grønne over dette, ikke minst fordi vi sa vi skulle jobbe for å holde eiendomsskatten på 2 promille, sier Steen til E24.

Hun er ikke bekymret for å miste hytteeiere som følge av økningen.

- Jeg tror ikke eiendomsskatt er avgjørende når folk velger hvor de skal kjøpe hytte. I hvert fall ikke når den er såpass lav som her. Samtidig ser vi at vi får en del henvendelser som følge av endringen og er bevisste på at

Ordfører Anita Ihle Steen

vi ikke skal prise oss ut av markedet, sier hun.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om