Get ønsker å bli Norges nye mobiloperatør

Til nå har en klausul i Gets avtale med Telenor hindret oppstart av egne mobilnettverkstjenester, men nå skal denne fjernes, ifølge Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

POTENSIAL: Get skal nå ta opp kampen om å bli en av Norges største mobilleverandører. Direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby tror selskapet har gode sjanser til å lykkes.

Gorm Kallestad
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

De siste årene har nettverks- og tv-leverandøren Get ønsket å utvide selskapet til å inkludere mobiltjenester, men en klausul i selskapets kontrakt med Telenor har stoppet selskapet fra å leie nett hos andre leverandører så vel som å ekspandere inn i nye markeder, skriver Finansavisen.

Dette ble det imidlertid brått slutt på natt til onsdag da administrerende direktør Torstein Olsen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet med en streng tekstmelding til Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas erklærte at denne klausulen må fjernes.

Dermed kan det være duket for en ny aktør på det norske mobilmarkedet. Get blir en såkalt virtuell mobiloperatør, det vil si at selskapet leier nettverk av enten Telenor, TeliaSonera eller Ice, som er nettverkseiere her i Norge.

Godt grunnlag

– Kundene våre sier at de også vil kjøpe mobiltjenester fra oss. Vi går inn i dette for å bli en stor aktør, sier direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby i Get til Finansavisen.

Selskapet leverer i dag TV og internett til om lag 500.000 norske kunder. Husby tror alle disse kundene er potensielle mobilkunder.

– Vi skal bli så store at det vil bli attraktivt å ha oss som kunde, sier Huseby til Finansavisen.

Han legger til at Get nå vil kontakte alle nettverkseierne i Norge for å sjekke hvilket selskap som kan gi dem best mulig leiepriser.

Jobben er ikke ferdig

Husby understreker imidletid til E24 at Get foreløpig ikke har besluttet å lansere mobiltjeneste, og at det fortsatt er mer som skal til før denne avgjørelsen eventuelt blir tatt.

- Vedtaket som kom natt til tirsdag var viktig, men jobben er ikke ferdig for Myndighetene. Det er helt avgjørende at den ny Mobilreguleringspakken som Nkom nå skal legge frem følger opp dette, skriver Get-direktøren i en epost til E24.

- Vi har ikke besluttet om vi skal lansere, men starter nå forhandlinger for å se om vi klarer komme frem til en avtalen med enten Telenor, Teliasonera eller Ice som gjør det mulig for oss å starte opp som den nye store norske utfordreren i mobilmarkedet

Publisert:

Flere artikler

  1. Hele den norske mobilbransjen er basert på en stor bløff

  2. – Har problemer med å ha en fornuftig inntjening

  3. Telia lanserer fri databruk i Norge – men bare i noen timer

  4. Annonsørinnhold

  5. Kommentar: Verdiløs regulering av Telenor

  6. Hello henter penger: Altibox blir ny storaksjonær