Lot seg ikke skremme av Bolig-Siv – ga 2,3 mill. over takst

En kjøper ga ni millioner på bordet for leiligheten. Regjeringens boligpakke har tilsynelatende ikke lagt en umiddelbar demper på det hete boligmarkedet i hovedstaden.

- UTSIKT VIKTIG: Eiendomsmegler Christian Hauge tror utsikt har mye å si for mulighetene til å oppnå makspris for boligen. Dette er for øvrig ikke utsikten fra den aktuelle leiligheten.
Publisert:

Mandag la regjeringen frem sin tiltakspakke mot boligpris- og gjeldsvekst. Det kan imidlertid virke som om boligkjøpere i Oslo ikke umiddelbart har latt seg skremme av regjeringens nye lånekrav.

Tirsdag ble nemlig en 140 m² leilighet i en bygård på Bolteløkka solgt for 9,3 millioner – hele 2,3 millioner over prisantydning og takst på syv millioner kroner – etter en heftig budrunde, der mange interessenter hang med lenge.

Les også

Tøyen-bolig solgt for én mill. over takst før fellesvisning

– Fasit på hva markedet ville gi

Christan Hauge, eiendomsmegler/partner i Privatmegleren.

– Dette var nok litt over det vi hadde forventet, ja. Siden vi hadde så mange budgivere med, føler vi at vi har fått en fasit på hva markedet var villig til å gi, sier eiendomsmegler Christian Hauge i Privatmegleren Stadion til E24.

Hauge forteller også om en svært godt besøkt visning, og meglerne stilte også tungt på visning da mange treff på Finn-annonsen indikerte at her var det en uvanlig stor interesse.

Les også

Krangler om hvorfor Oslo-boligene er så dyre: - Utbyggerbransjen må skjerpe seg

La lokk på kuppe-forsøk

– Var det noen som forsøkte å kuppe å leiligheten før fellesvisning?

– Ja, vi hadde noen forsøk på det. Men det la vi tidlig lokk på. Vi er generelt negative til kupping, og én av grunnene er at selger kan bli sittende igjen med en tanke på om han kunne oppnådd en enda bedre pris på boligen etter en budrunde, sier Hauge.

Bolteløkka har ifølge eiendomsmegleren blitt et svært populært område, og særlig de større leilighetene har mange interessenter. Hauge har inntrykk av at mange ønsker å bli boende i området, og at de bytter til større leiligheter innenfor samme område etter hvert som familien utvides.

– Denne leilighetene hadde også en felleshage som kan være fint for familier, i tillegg til god utsikt. For å oppnå makspris på boligen må også utsikten være god, mener Hauge.

Les også

Til kamp mot boligkupping

Strammer inn lånekrav

Som nevnt kom regjeringen med sin såkalte boligpakke mandag denne uken, og denne inneholdt blant annet krav om minimums nedbetaling av avdrag på boliglån, og en ny maksgrense for hvor mange boliglån bankene får innvilge med mindre enn 15 prosent egenkapital.

Les også

Dette betyr regjeringens nye lånekrav for deg

Eksperter E24 snakket med mandag, mente at de nye kravene, i tillegg til tiltak på tilbudssiden, vil slå ut i boligprisene.

– Alt annet gitt vil forslagene kunne senke boligprisene 4–5 prosent, uttalte sjeføkonom i DNB Markets, Øystein Dørum.

Sjeføkonomen antok riktignok at det vil kunne ta noe tid før tiltakene vil få en effekt på boligmarkedet.

Ennå er det i alle fall ikke mye som tyder på nedkjøling.

Se alle tiltakene nederst i denne artikkelen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om