Meglere tror på historisk boligprisfall i august

Nordvik & Partners og Eiendomsmegler 1 tror boligprisene i Oslo har falt fra juli til august. Det har ikke skjedd siden statistikken startet i 2003.

Meglere Dagens Næringsliv har snakket med sier de tror på boligprisfall i august for Oslo. Det vil være første gang siden målingen startet i 2003.
Publisert:

Boligmarkedet er tradisjonelt hett i august når aktiviteten tar seg opp etter sommeren. Siden bransjeforeningen Eiendom Norge startet sine målinger for 14 år siden har prisene i august alltid vært høyere enn i juli, men i år kan den trenden bli brutt, skriver Dagens Næringsliv.

Etter flere måneder med prisfall både i Oslo og resten av landet, kan det bli fortsatt nedgang i stedet for det vanlige oppsvinget i august.

Les på Dine Penger:

– Prisnedgang

Både Nordvik & Partners og Eiendomsmegler 1 venter at tallene vil vise prisnedgang i Oslo i den siste sommermåneden.

– Vi tipper en liten prisnedgang, fordi en del boliger som var i markedet før sommeren, er blitt solgt til korrigert pris i august, sier Jon Olav Halgunset, konstituert direktør for Oslo og Akershus i Eiendomsmegler 1.

Les også

Pareto-topp selger villaen for 55 millioner

Krogsveen tror på nullvekst i Oslo og en svak vekst ellers i landet. Også andre aktører er forsiktige optimister og tror på positive tall allerede i august.

– Mye til salgs

– Det er veldig mye til salgs i Oslo. Selv om vi ser god aktivitet og jevnt trykk, har markedet tungt for å absorbere det som ligger ute, sier administrerende direktør i Krogsveen, Leif J. Laugen til DN.

Nejra Macic i Prognosesenteret er en av landets fremste kjennere av boligmarkedet. Psykologien i markedet spiller sterkt inn mener hun, og dermed kan et eventuelt boligprisfall for august få store konsekvenser for utviklingen videre.

Les på Dine Penger: Slik selger du boligen når markedet surner

Les også

Strandhus kjøpt usett for 10,5 millioner

Les også

Tre visninger, ingen bud: – Tragisk

Les også

Gikk én million over – der boligprisene synker mest

Publisert: