Åpner for mobilbetaling i alle Bunnpris-butikker

Fra og med onsdag kan du betale med mobiltelefon i alle de 251 Bunnpris-butikkene i Norge. Kjeden er dermed først ute blant dagligvareaktørene med en slik løsning.

NY TJENESTE: Dagligvarekjeden Bunnpris lanserte onsdag en ny tjeneste for mobilbetaling i alle sine butikker.
  • NTB
Publisert:

Det er betalingsløsningen mCASH som gjør det mulig å gjøre opp for seg med mobilen, og den er utviklet i samarbeid mellom mCASH og BN Bank.

I praksis gjør den nye løsningen det mulig å bruke mobiltelefonen som et betalingskort, forklarer BN Banks administrerende direktør Gunnar Hovland.

– Vi tenker at kundene får en sikker og trygg løsning som gjør at de kan leve uten kort. Mobilbetaling er like sikkert som kortbetaling, sier han til NTB.

Betalingsløsningen ble lansert av Bunnpris-eier Christian Lykke, mCASH-sjef Daniel Döderlein og Hovland i Bærum ved Oslo onsdag.

– Vi er veldig stolte over å være den aller første norske dagligvarekjeden som kan tilby dette, sier Lykke.

Trenger tid

Aktørene har ifølge Hovland jobbet med løsningen i over to år. Den blir gratis å laste ned og bruke, den nedre aldersgrensen er som for betalingskort og du trenger ikke være kunde hos BN Bank for å bruke tjenesten.

Les også

Valutasmell gjør at importør må skru opp prisene på mat: – Dobbel krise med kronesvekkelse og økte råvarepriser

– Det ligger utrolige muligheter i mobiltelefonen. Dette er bare starten, sier Döderlein i mCASH.

Selv om nordmenn er tidlig ute med å ta i bruk ny teknologi, tror Hovland det vil ta noe tid før den nye betalingsmåten tar av. Han sammenligner mobilbetaling med blant annet nettbank, som fra en sped begynnelse nå er blitt svært utbredt.

– Jeg tror de løsningene som er enklest, mest brukervennlige og effektive vinner fram. Den tyngdeloven kommer til å virke her også, sier banksjefen.

Rema på banen

Alt tyder på at det går mot en «mobilbetalingskrig» i norske dagligvarebutikker.

Rema 1000 varslet nylig at kjeden på nyåret vil kunne tilby sine kunder å betale med mobiltelefonen i over tusen Rema 1000-, Narvesen- og 7-Eleven-butikker.

Administrerende direktør Ole Robert Reitan i Rema 1000 varslet 22. august at kjeden kom til å bli den første dagligvareaktøren med mobilbetaling i butikk, men blir altså nå slått på målstreken av Bunnpris.

Les også

Grensehandelen øker tross svekket krone

De første Rema-butikkene tar i bruk teknologien, som heter MobilePay og er levert av Danske Bank, i oktober. Tjenesten er gratis å laste ned og gebyrfri i bruk.

De 251 Bunnpris-butikkene som får mobilbetaling, er spredd over hele Norge, og kjeden er representert i alle landets fylker.

Les også

Møter konkurransen fra Rimi-Hagen med åpne armer

Les også

Beskjeden vekst i nordmenns shoppelyst

Les også

Disse bransjene vil ikke på nett

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bunnpris

Flere artikler

  1. Sparebank1 kjøper norske mCash

  2. Slik forbereder bankene seg på mobilbetalingskrig

  3. Mobilbetalingskrigen hardner til

  4. – Brukeropplevelsen vil avgjøre hvem som vinner

  5. Snart kan du betale kontaktløst - både med kort og mobil