Ettroms solgt for 95.500 kroner kvadratmeteren: 23 kvadrat stor, gikk for 2,15 mill.

Ikke mindre en 2.195.000 kroner måtte kjøperen ut med for 23 kvadratmeter i Oslo sentrum.

  • Andreas Wolden Fredriksen
Publisert:

Boligmarkedet i Oslo er hett som aldri før.

Ifølge SSB steg prisene i hovedstaden, medregnet Bærum kommune, med 11,9 prosent i første kvartal.

De siste tallene fra Eiendom Norge viste en sesongjustert vekst på 0,1 prosent ifra februar til mars, den 15. måneden på rad med boligprisvekst.

Eiendomsmeglerfullmektig Marita Friis Stensland i Aktiv Eiendomsmegling kan skrive under på at det er hard kamp om objektene i hovedstaden for tiden.

Marita Friis Stensland

Tirsdag solgte hun en leilighet på 23 kvadratmeter til den nette sum av 2.195.000 kroner, 345.000 kroner over prisantydning, på Fredensborg i Oslo.

Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 95.435 kroner – ny norsk rekord for en ettroms, ifølge megleren.

Dette er kvadratmeterpriser normalt sett forbeholdt Tjuvholmen og Aker Brygge.

Les også

Eiendomsmegler: Spår kvadratmeterpris på opp mot 200.000 kroner om fem til ti år

– Jeg sjekket litt rundt, og fant en like stor leilighet som gikk for 2,2 millioner kroner, men den hadde en hems i tillegg. Så den var egentlig 30 kvadratmeter, sier Friis Stensland med et smil.

Takst og prisantydning var 1.850.000 kroner, det samme en tilsvarende leilighet i etasjen under akkurat ble solgt for.

Les også

Spår boligprisfall de neste to årene

Liten vårflom

Etter visning søndag og mandag var det 25 som skrev seg opp på visningslisten. Til slutt sto det mellom seks budgivere, hvorav fire ble med nesten helt inn, tre kvinner og en mann.

– Takst og prisantydning var 1.850.000 kroner, det samme en leilighet i etasjen under ble solgt for. Den var et par kvadratmeter større. Selger var «mega happy», og hadde ikke forventet 345.000 kroner over takst.

Tiden etter påske omtales gjerne som vårflommen i eiendomsmarkedet. Flere boligselgere velger gjerne å vente med å legge ut eiendommene til salgs før vinteren har sluppet taket, og solen har «rettet» opp noe av det gråbrune inntrykket vinteren etterlater seg.

Årets vårflom er av den mildere sorten, sier Friis Stensland.

– I fjor lå det rundt 4.000 boliger ute i Oslo, mens i år er det foreløpig langt færre. Da blir det større rift om objektene, og høyere priser.

Les også

Her prises en leilighet 510.000 kroner under takst

Ikke unormalt lavt

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer, bekrefter at det ikke er like mange eiendommer ute for salg i år som i fjor. Han vi derimot ikke si at antallet er unormalt lavt.

– I fjor hadde vi et stort bruktboliglager fra høsten 2013. Det nivået vi ligger på nå er likt som 2012 og en del over 2013.

Eiendomstoppen ønsker ikke å kommentere enkelttransaksjoner, men sier at de har registrert flere salg med høy pris denne våren.

– Det er et underskudd på mindre leiligheter i Oslo. Etterspørselen er fortsatt stor. Flere unge har fått mulighet til å kjøpe bolig, og går fra å leie til å eie.

Dreyer og Eiendom Norge tror boligprisene vil flate ut fremover. Trenden har også vært at prisveksten er på vei nedover. Tolvmånedersveksten i mars var for første gang negativ, på en lang stund. Spørsmålet blir når vi får se fallende priser?

– Vi ser ikke det hverken i april eller mai. Juni og juli er normalt sett måneder med flat eller negativ vekst. Vi håper og tror på en mer normalisering av boligprisene fremover.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. - I 2016 sto 3-4 prosent usolgt etter første forsøk, nå gjelder det kanskje 40 prosent

  2. Oppnår skyhøye kvadratmeterpriser tross «riktig» prisantydning

  3. Rekkehus solgt for 2,25 mill. over takst

  4. Ingen ville gi prisantydning for Oslo-leiligheten til Marit (40): – Veldig overrasket

  5. Åtte dukket opp på visning