Stor forskjell mellom topp og bunn blant meglerne

Mens toppsjefene i meglerbransjen drar inn flere millioner, er lønningene på gulvet på det jevne.

RIK: Pareto-gründer Svein Støle er den absolutt mest formuende i meglerbransjen. Han betaler sine nærmeste ansatte svært godt.

Knut Erik Knudsen
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Flere av toppsjefene i meglerbransjen sniker seg stadig høyere opp på listene over Norges rikeste.

Pareto-sjef Svein Støles ligningsformue var i 2013 på hele 4,2 milliarder kroner, men ligningsinntektene til meglertoppen var «kun» på 5,8 millioner.

Blant Støles nærmeste medarbeidere så det annerledes ut.

Pareto-toppene Ole Henrik Bjørge og Anders Endreson tjente adskillig mer enn sjefen i skattbar inntekt i fjor, med lignet inntekt på henholdsvis 28,2 millioner kroner og 19,4 millioner kroner.

Forvaltningssjef Petter Winther Borg klatret opp til en ligningsinntekt på 30 millioner kroner. De var de som tjente desidert mest av meglerne på E24s lister.

Men fra dem og ned på gulvet var det stor forskjell hos meglerselskapene. Oljeanalytiker Trond Frode Omdal i Pareto hadde til sammenligning en skattbar inntekt på 1,053 millioner kroner.

Ikke alene

De samme gjaldt i de andre meglerhusene. Toppsjef Jan Petter Collier i ABG Sundal Collier hadde i 2013 en ligningsinntekt på 14,9 millioner kroner. Hans formue var på hele 403 millioner kroner.

Analysesjef Ole Petter Kjerkreit hadde skattbare inntekter på 3,6 millioner kroner, mens megler Nils Christian Myhre hadde en ligningsinntekt på 2,2 millioner kroner i 2013.

Det var stor likhet i lønningene blant meglerne på gulvet i de forskjellige selskapene, men Paretotoppene lå langt over andre på inntektslistene.

Store formuer

Flere av aksjemeglerne har også spart seg opp store formuer. Størst er desidert Svein Støle som er den eneste milliardæren på listen over meglerbransjen, men også Fearnley-topp Harald Moræus-Hanssen har spart opp store verdier. I fjor var hans ligningsformue på 765,9 millioner kroner.

Dermed var han den med nest høyest formue i bransjen tett etterfulgt av Jan Petter Collier og Paretotopp Ole Henrik Bjørge som hadde en ligningsformue på 118 millioner kroner.

Listen er et tverrsnitt av meglerbransjen med både toppsjefer og meglere på gulvet. Listen kan inneholde feil.

Les også:

Disse fikk mest av statenYara-sjefen etter fusjonskollapsen: - Vi er skuffetHøyre og Ap på Stortingets inntektstoppTore Kenneth tjente fett på boligboomSøkkrike på laksefest

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
  2. Skattelistene

Flere artikler

  1. Ingen skatter mer enn Lund i oljebransjen

  2. - Jobben er også hobby

  3. Mohn betalte mest i skatt

  4. Tore Kenneth tjente fett på boligboom

  5. Søkkrike på laksefest