- Går mot kontantfritt samfunn: Ny rekord i kortbruken

I juli ble det satt nok en ny rekord for betaling med kort. - Går mot kontantfritt samfunn, mener Finans Norge.

Går varmt. Vi bruker kortet til stadig flere kjøp. Det siste året har veksten vært på 9,3 prosent.
Publisert: Publisert:

Vi dro betalingskortene våre 137,2 millioner ganger i juli. Det er 9,3 prosent flere ganger enn samme måned i fjor, ifølge tall fra Nets og Finans Norge.

Aldri før er betalingskortene benyttet så mange ganger i løpet av en måned.

- I juli ble det gjennomført en halv million flere kortkjøp enn i desember 2013 som hadde den gamle rekorden, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets i en pressemelding.

Vi kjøpte for 50,4 milliarder i juli. Det er en økning i omsetning på 6,4 prosent sammenlignet med juli i fjor.

Kalkulator:Finn beste brukskonto

Les også: Tar fortsatt ulovlig gebyr for å betale sydenturen

Drar kortet. Stein-Arne Tjore i Nets.

Mest debetkort. Det er BankAxept-kortene som brukes mest, med en økning 8,7 millioner kortkjøp sammenlignet med samme måned i fjor.

Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept. Det øvrige skjer i hovedsak med kredittkort utstedt av de internasjonale kortselskapene og i noen grad nasjonale kredittkort og elektroniske gavekort.

Lurer du på hvilket kredittkort du bør bruke?Se Dine Pengers test av kredittkort her.

Mot kontantfritt samfunn. - Kortrekorden i juli bekrefter vår påstand om at vi er på vei mot det kontantfrie samfunn, mener direktør for prosessområde bank Jan Digranes i Finans Norge.

Les også: Blakk etter ferien? Slik kommer du over kneika

Nekter å ta imot kontanter. Dine Penger skrev i forrige uke om Holmenkollen restaurant, som nå innfører kontantfri sone. Alle gjestene må heretter betale med kort.

- Det har vært en stor debatt om det kontantfrie samfunn i sommer. Disse tallene bekrefter den trenden som vi og flere med oss har påpekt. Stadig flere ønsker å betale elektronisk fremfor med kontanter, sier Digranes.

Les også: Unngå disse valutafellene

Han sier at de har fått med seg innspillene om å sikre personvern, behovet for å ha gode tjenester for alle og fortsatt ha mulighet for kontantoppgjør dersom systemene svikter.

- Vi er helt enig i at dette må ivaretas. Samtidig bør elektronisk betaling og kontanter likestilles som betalingsmidler slik at butikker, reiseliv og andre virksomheter selv kan velge hvordan de som hovedregel ønsker å motta oppgjør fra sine kunder, sier han.

Publisert:
Gå til e24.no