Kjendisadvokat tar bankklagesak

Forbrukerrådet har valgt straffeadvokat John Chr. Elden i saken mot DNB Nor om såkalte garanterte spareprodukter.

TAR SAKEN: John Christan Elden fører saken mot DnB NOR for Ivar Petter Røeggen. Her på Norsk Derby på Øvrevoll galoppbane i fjopr sommer. Foto: Scnapix.
Publisert:

I januar vant Ivar Petter Røeggen frem i Bankklagenemnda mot DnB NOR etter at banken solgte ham to spareprodukter han tapte 266.000 kroner på.
Ved hjelp fra Dine Penger klaget Røeggen DnB Nor til Bankklagenemnda. I saken tvang Røeggen nemnda til å ta stilling til beregninger fra Universitet i Agder som dokumenterte at investeringen var et forventet tapsprosjekt. Saken har pågått i Bankklagenemnda siden 2006.

LES OGSÅ:

Telefonstorm om gruppesøksmål

Etter at klagen fra Ivar Petter Røeggen fikk medhold i Bankklagenemnda, har Forbrukerrådet sagt at de skal dekke kostnadene ved å føre saken, og vil også dekke motpartens sakskostnader, dersom Røeggen skulle bli dømt til å betale disse.
Avgjørelsen i nemnda var ikke enstemmig. Finansnæringens to representanter tok dissens.

Har kompetansen

Nå har Forbrukerrådet valgt advokat John Christian Elden til å føre saken. Elden er ofte å se i straffesaker. Han har blant annet vært forsvarer for Erling Havnå i NOKAS-saken.
- Vi har valgt John Christian Elden til å føre saken. Elden & Co har presentert et godt opplegg for saken og har den kompetansen vi er ute etter, sier direktør i Forbrukerrådet Randi Flesland i en pressemelding.

Her finner du alt om bank-skandalen

Tror på seier

Redaksjonssjef i Dine Penger, Geir Ormseth er den som har drevet saken frem. Han har stor tro på seier for Røeggen.
- Røeggen har en meget god sak som jeg tror han vinner. Samtlige finansprofessorer i Norge, fra Universitetet i Tromsø i nord til Universitetet i Agder i sør, konkluderer med at disse spareproduktene nærmest er marinert i kostnader og derfor aldri burde vært pådyttet kundene, sier Ormseth.

Har rapporter på sin side

- Dessuten har alle uavhengige rapporter som er laget om disse produktene konkludert med at størsteparten av avkastningspotensialet blir kvelt av høye og til dels skjulte kostnader når dette lånefinansieres, sier Ormseth

Gruppesøksmål

Advokatfirmaet Ræder er allerede i gang med gruppesøkmål på vegne av flere bankkunder som har blitt lurt til å lånefinansiere disse produktene.
- Det er litt merkelig at Forbrukerrådet nå kjører et eget parallelt løp med bare én bankkunde, når mange kunder i dag faktisk har mulighet til å hekte seg på Ræders gruppesøksmål. Risikoen er at kunder melder seg av gruppesøksmålet i påvente av utfallet i Forbrukerrådets søksmål, og dermed vil oppleve at deres egen sak bli foreldet, sier Ormseth.

Publisert:

Her kan du lese mer om