Velg riktig bredbåndstelefon

Er du en av de som sverger til fasttelefonen? Det er masse å spare ved å velge riktig abonnement.

FAST: Velg riktig fastelefon-abonnement og spar penger. Arkivfoto.
Publisert:

Selv om så å si enhver har en mobiltelefon, er det mange som vil ha en fasttelefon i heimen. Har du internettilgang hjemme bør du kaste ut fasttelefonen og installere en bredbåndstelefon.

Økning på 15%

I løpet av første halvår i 2008 var det 1.539.940 private fasttelefoner i Norge. Det er en nedgang på 4% sammenlignet med samme periode i fjor. På samme tid var det 491.930 kunder med bredbåndstelefoni. Det er en oppgang på hele 15% fra 2007.

Bredbåndstelefoni er billigst

Dine Penger har sjekket hva det koster å ha fasttelefon og det er mange penger å spare på å velge riktig tilbyder. Det er definitivt billigst å ha en bredbåndstelefon i forhold til en analogtelefon. Prisene har vi hentet fra

Telepriser.no

.
Det kan være tilbydere som leverer bredbånd i Norge som ikke står på listen til Telepriser. I vår sammenligning har vi bare tatt med tilbyderne på Telepriser.no.

Må ha bredbånd i heimen

En forutsetning for at du kan ha en bredbåndstelefon hjemme er at du har et bredbåndsabonnement. Det er ikke alltid at abonnementet på bredbåndstelefon fra bredbåndstilbyderen din er den billigste.

Mye, mindre, minst

Dine Penger har sjekket prisene for tre forbrukere; en som ringer mye, en som ringer middels og en som ringer lite.

Slik ringer våre forbrukere (pr. uke.):

NB: Forbuket er regnet ut på uke

Dette koster det i måneden:

Prisene er hentet inn 20. november 2008.

Mye

Det billigste abonnementet koster 218 kroner for en som ringer mye. Abonnementet til IPLink er bredbåndstelefoni. Den billigste analoge abonnementet for vår forbruker er fra EB og heter EB Telefon. Det koster 494 kroner i måneden.

Mindre

Det billigste abonnement for vår forbruker som ringer middels, er abonnementet fra Telipol som heter Snakk Lite. Månedkostnaden for vår middelsforbruker er 67 kroner. Skal vår middelsforbruker ikke ha bredbåndstelefoni, men en analoglinje, er billigste tilbyder Vitel AS med abonnementet Analog Web. Prisen pr måned blir 238 kroner.

Minst

For vår forbruker som ringer lite, er det billigste alternativet bredbåndstelefoni fra Eidsiva. Abonnementet Eidsiva Telefoni koster 41 kroner i måneden. Skal vår miniforbruker har en analog linje, er billigste abonnement fra Tussa-24 som heter Telefoni Liten. Månedskostnaden kommer på 150 kroner.
Ingen av de abonnementene på bredbåndstelefoni som kommer best ut i vår test har etableringskostnader eller bindingstid.

NB:

Noen tilbydere krever at du har et bredbåndsabonnement fra samme tilbyder som leverer bredbåndstelefonene. Dette gjelder blant annet Tele2 hvis du skal ha abonementtet Tele2 Fighter, og Eidsiva.

Hva er billigst for deg?

For å finne ut hviklet abonement som passer for deg, burde du finne frem siste telefonregning og slv legge inn ditt forbruk på

telepriser.no

Publisert:

Her kan du lese mer om