BankID-trøbbel onsdag morgen

Dersom du har prøvd å logge deg inn i nettbank eller offentlige instanser med BankID onsdag morgen, har du trolig fått feilmelding.

INNLOGGINGSTRØBBEL: DNB er blant bankene som sliter med innloggingsproblemer med BankID onsdag 10. juni 2015.

  • Astrid Dalen
Publisert:,

Vi har fått tips om at flere har opplevd problemer med innlogging i nettbanken i dag. Blant annet har en av våre egne journalister fått feilmelding (se bilde øverst i saken) ved innlogging i DNB.

Oppdatering kl. 09:50: Etter over tre timers nedetid var BankID tilbake i vanlig drift klokken 09:35 onsdag formiddag.

– Vi må tilbake til 6. juli 2011 for å finne en like lang nedetid som vi har hatt onsdag morgen. Vi beklager dette overfor de 3,2 millioner brukerne våre som forventer en tjeneste som fungerer, sier kommunikasjonssjef i BankID, Hege Steinsland til E24.

Ikke funnet feilen

Det er foreløpig ikke funnet noen åpenbar årsak til problemene, men Steinsland sier de kommer til å grave videre for å finne feilen.

Det er såkalt fellesfeil slik at alle banker – og også BankID på mobil – er rammet. Også offentlige instanser slik som Altinn og Nav, hvor BankID er en av innloggingsmetodene, er berørt.

– Vi kan bekrefte at det er problemer med BankID. Problemene startet litt over 06:00 onsdag morgen. Vi leter nå etter feilen for å rette så raskt som mulig, uttalte Steinsland til E24 onsdag morgen.

Les også

4.000 Storebrand-kunder fikk en uke på å flytte aksjene sine

Ikke første gang

Også 5. juni opplevde BankID-brukere trøbbel, blant annet fikk flere problemer med å bruke visakort og mastercard i utlandet.

Onsdag 27. mai opplevde også brukerne problemer med BankID-innlogging, slik som. Den gangen varte ustabiliteten i underkant av en time.

I mars i år oppsto det problemer med BankID-innlogging for mange. Den gangen var det imidlertid klart at slippet av selvangivelsene – og det enorme antall innlogginger på én gang – var skyld i problemene.

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Flere timers nedetid på BankID for alle Telenor-kunder

  2. BankID-trøbbel onsdag formiddag

  3. BankID-problemer ga nettbanktrøbbel

  4. Annonsørinnhold

  5. Bank-kunder rammet: Bank-ID på mobil virket ikke

  6. Korpskasserer om DNB-krøll: - Vi fikk ikke betalt ut feriepenger