– Lånekundene taper tusener på at bankene somler

Selv om bankene har satt ned boliglånsrentene trer ikke endringene i kraft før om flere uker. Bankene drøyer for å melke de lojale lånekundene, mener sjeføkonom.

DRØYER: Sparebank 1 og DNB bruker henholdsvis åtte og ti uker på å sette ned renten for eksisterende kunder. Det koster kundene tusener, mener økonom.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Sparebank 1 SR-Bank setter ikke ned boliglånsrenten før om åtte uker, mens DNB bruker ti uker på å sette ned renten. Der kommer ikke kuttet før 1. desember for eksisterende kunder.

Sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen sier til NRK at han mener bankene gjør dette for å melke kundene sine.

– Her oppfører bankene seg ultrakjipt overfor kundene sine. Det er bare å ta en telefon til banken og forlange laveste rente, sier Krohn-Pettersen.

Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon i Sparebank 1 SR-Bank, sier det ikke er mulig å sette ned renten raskere. Hensynet til innskuddskunder gjør at rentekutt tar tid.

– 60 prosent av pengene vi låner ut er penger som kunder har satt inn i banken vår. Når vi setter ned renten på utlån, får det negative konsekvenser for våre innskuddskunder, derfor vil det ta tid før vi kan sette ned renten.

– For en husstand med lån på 3,5 millioner kroner vil somlingen til bankene koste de lojale kundene rundt tre tusen kroner. Det syns jeg folk skal tenke over, sier sjeføkonom Krohn-Pettersen.

Les også

Frykter Norges Bank «fyrer opp» boligprisene

Les også

Meglertopp varsler ny lokkepris-kamp: – Det er en ukultur i Oslo

Les også

Oppussingsobjekt på Lille Tøyen gikk for 1,36 mill. over takst

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Banksjef trosser dyrere finansiering: Hun kutter renten litt mer

  2. Sparebank 1 Ringerike Hadeland hever rentene

  3. Betalt innhold

    Sjekk din bank: Så mye har bankene satt opp renten

  4. DNB og Nordea kaster seg inn i rentekrigen

  5. Tror bankene vil heve boliglånsrenten mer enn innskuddsrenten